Vezano je za film iz '99.
16

Nicole Kidman otkrila za čime najviše žali u karijeri: U mom životu to je bilo najgore

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nicole Kidman u intervjuu za Filmmaker Magazine otkrila je da zbog jedne stvari u svojoj karijeri "najviše žali", vezana je za film koji je radila s bivšim suprugom Tomom Cruiesom.

Prošlo je više od 40 godina otkako se Nicole Kidman pojavila na filmu kao tinejdžerka u drami "Bush Christmas" i avanturi "BMX Bandits" iz 1983. godine, tako da bi bilo iznenađujuće da ne postoji stvar u karijeri zbog koje se kaje.

Australka je ostavila traga u Hollywoodu nakon što je odlučila okušati sreću u Sjedinjenim Američkim Državama ranih 1990-ih, a na kraju se čak i udala za prvu zvijezdu koju je srela tokom rada u američkoj kinematografiji - Toma Cruisea.

Od početka je bilo jasno da je Kidman bila izuzetno nadarena glumica, ali tek na prelazu milenija dobila je status jedne od najboljih u poslu. Osvojila je Zlatni globus za najbolju glumicu u mjuziklu ili komediji za satirični hit "To Die For" iz 1995. godine.

Kidman je zabilježila svoju prvu nominaciju za Oscara za "Moulin Rouge", pobijedila je sljedeće godine nakon što je ponovo ušla u uži izbor za "The Hours" , a potom je osigurala još tri nominacije.

Osvojila je dva Zlatna globusa i dva Primetime Emmyja za "Big Little Lies" i dobila je dodatne pohvale za svoja epizodna pojavljivanja u "Top of the Lake: China Girl", "The Undoing", "Nine Perfect Strangers", "Special Ops: Lioness" i "Expats".

Kidman je osvojila ekrane, a imajući to u vidu, njeno posljednje ostvarenje u 20. stoljeću je ono na koje gleda sa gorčinom. Kidman i tadašnji suprug Cruise posvetili su više od godinu dana filmu "Eyes Wide Shut" Stanleya Kubricka i bili su oduševljeni kako je gotov film ispao.

Nažalost, Kidman nikada nije imala priliku da legendarnom autoru kaže koliko joj se sviđa prije nego što je preminuo. Konačno je vidjela gotovu verziju psihološke drame i planirala je nazvati Kubricka i reći mu koliko joj se sviđa. Nikada nije stigla obaviti taj poziv i nikada nije razgovarala s njim prije nego što je preminuo.

"U mom životu u filmskoj industriji to je bilo najgore", rekla je za Filmmaker Magazine da nije podigla slušalicu, "To je i moje najveće žaljenje".