Već među najgledanijim
0

"Ples za đavola": Na Netflix je stigla serija inspirisana šokantnom istinitom pričom o kultu i TikToku

N. O.
Foto: Netflix
Foto: Netflix
Šokantna istinita priča inspirisala je novu Netflixovu dokumentarnu seriju koji nosi naziv "Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult", a premda je izašla tokom protekle sedmice već je na listi najgledanijih.

Sama tema kulta koji je povezan s TikTokom i plesačima, gledaocima je bila prilično intrigantna, a priča je započela prije više od dvije godine, kada se 40-minutni javni apel izrečen tokom javljanja uživo na Instagramu proširio društvenim mrežama.

U videu, TikTok plesačica Melanie Wilking i njeni roditelji tvrde da su izgubili svaki kontakt s njenom 25-godišnjom sestrom, Mirandom - zbog "vjerske organizacije" i da ona "više ne kontroliše vlastiti život".

Melanie i Miranda su zajedno nastupale kao sestre Wilking, ali porodica je tvrdila da je Miranda nestala iz njihovih života. Međutim, ona je još uvijek živjela u očima javnosti, uključujući najavu braka sa kolegom Jamesom Derrickom. Do tada, malo je vjerovatno da bi milioni njenih pratilaca primijetili da nešto nije u redu, na osnovu njenih profila na društvenim mrežama.

Plesačica iz Los Angelesa redovno je objavljivala uglađene videozapise modernih koreografija uz hitove sa dečkom i malom grupom kolega plesača i kreatora. Ipak u isto vrijeme, izvještaji iz više medija, uključujući The Cut i Rolling Stone, kao i tekuća tužba, a sada i dokumentarni film Netflixa, otkrili su zabrinjavajuće tvrdnje o misterioznoj vjerskoj organizaciji kojoj su se Miranda i James pridružili i kako se ona navodno predstavlja kao kompanija za upravljanje talentima pod nazivom 7M Films.

U novoj dokumentarnoj seriji od tri dijela "Dancing For The Devil: The 7M TikTok Cult", porodici Wilking se pridružuje nekolicina plesača koje je ranije zastupao 7M Films, a koji govore o svojim iskustvima.

Kompanija je također privatna crkva koju vodi pastor po imenu Robert Shinn. Mnogi prijatelji i članovi porodica plesača sada vjeruju da su se pridružili sekti, a svakako svedočenja bivših članova sugerišu da imaju jak razlog da sumnjaju u to.

Shinn, pastor — čiji sin, Isaiah Shinn, snima sadržaje Derricksovih — osnovao je 7M zajedno sa svojom crkvom Shekinah, a u dokumentarcu se tvrdi da su kompanija i crkva zapravo jedna organizacija i da se bogate zahvaljujući članovima crkve i talentima nakon što ih izoluju od njihovih prethodnih života.

Shinn je podnio niz tužbi za klevetu, a suđenje je zakazano za juli 2025. u Los Angelesu, a do danas nije podignuta nijedna krivična prijava.

Serija je prema stranici Flixpatrol već na petom mjestu najgledanijih na globalnom nivou na Netflixu.