U 68. godini
25

Preminuo glumac iz serije "Baywatch" Michael Newman

D. V.
Michael Newman (Foto: Youtube/Screenshot)
Michael Newman (Foto: Youtube/Screenshot)
Glumac Michael Newman preminuo je u 68. godini.

Kako piše People, vijest o njegovoj smrti potvrdio je Newmanov prijatelj Matt Felker. On je naveo da je glumac preminuo usljed srčanih komplikacija, a posljednje trenutke proveo je sa porodicom i prijateljima.

Njegov prijatelj Matt Felker je istakao: "Vidio sam ga dok je bio pri svijesti. Rekao mi je onako u svom stilu 'Došao si na vrijeme'".

Newmanu je prije 18 godina dijagnostikovana Parkinsonova bolest. Najizraženiju slavu stekao je 1990-ih ulogom spasioca Mikea Newmiea u hti seriji "Baywatch", a bio je jedini član glumačke ekipe koji je bio pravi spasilac.

Serija "Baywatch" prikazivala se od 1989. do 2001. godine, a Newman se u istoj pojavio u čak 150 epizoda. Dok je bio dio serije, on je ujedno i radio kao vatrogasac u vatrogasnoj stanici, gdje je nastavio raditi sve do penzije.

Newman je otkrio kakav je život sa bolešću u dokumentarcu koji je portretirao živote članova glumačke ekipe nakon uloge u "Baywatchu". Rekao je da bi se često budio "uzdrman" nakon uzimanja 10 lijekova dnevno.

Newman je proveo godine prije smrti prikupljajući novac sa Michael J. Fox fondacijom kako bi pomogao u pronalaženju lijeka za ovu bolest.