Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Denzel, jedan od najboljih glumaca svih vremena! Znaci, nea muvija da ne valja!
Jest, al nije mu ova uloga trebala, jer nema veze sa povijesnim činjenicama, tacno je smijesno to vidjet
od kada film mora biti zasnpvan NA POVIJESNIM CINJENICAMA? zato se i zove film narocito kad vidis ko je reziser
Denzela bih gledao i da vodi emisiju o heklanju.
garo kao emperor, i ne ide bas. Tesko gledat
Haha nema sanse da osvoji Oscare u tim vaznim kategorijama,mozda samo neke tehnickeni blizu prvog dijela,jako nepotreban nastavak ,mrvu bolji od Dzokera 2 ali idalje lose
Malo je šuhveli, jer ove inicijalne kritike često budu totalni (kupljeni) promašaji. Ali volio bih se prijatno iznenaditi, jer Ridley odavno nije radio po kvalitetnom scenariju iako uvijek ima vrhunsku produkciju. Trailer je bio baš bezveze, previše CGI-ja i rap muzika (??), a priča naizgled preslikana.
Još nema filma o palestinskom narodu.
U americi nikoga nije briga za Oscarom svako zna da je scam. Kod nas od ovih stvari se pravi velika stvar kao da je nesto bitno.
Jos jedna woke glupost. Macrinus je bio Amazig-Berber iz Alzira, a ne crnac. U dokumentima ga opisivali kao bijelog covjeka..
Berberi su se razlikovali od Rimljana, ali nisu Bantu.
Jesini film denzela koji necu gledat, jer nema veze sa historijiskim činjenicama... gdje je covjek tipa Denzel mogao tad biti vladar u rimskom carsrvu... mislim nema veze sa vezom, samo se gura propaganda jednog besmislenog pokreta, sutra ce praviti film o Josipu Brozu a glavna uloga ce biti neki lik tipa ngolo kante... veze sa vezom nema, jos film o gladiatorima a rep pjesma udara...
Igrani film je dramaturški prikaz, a ne dokumentarac. Poenta je da se u par sati pogleda kvalitetno zaokružena priča, dobra gluma, uvjerljiva produkcija. Gladiator, Braveheart, Ples s vukovima, Posljednji samuraj, JFK, Inglorious basterds, Once upon a time in Hollywood... Sve odlični, a netačni filmovi ili čista fikcija na osnovu neke historije.
Već nekoliko godina industrija je mrtva
Nije vrijeme i mjesto al još sebi nisam došao šta su Jokeru uradili.
Denzel je nevjerovatan.
kako Denzel izgleda mocno, jedva cekam ovo gledati, vise puta naravno
Film koji nije trebao nastavak.
Apsolutno se slažem, mnogi filmovi su tako uništeni, Matrix npr.
Ja bih Denzelu dao Oslara ne moram ni gledati film. Njegova svaka gluma je za Oskara. Covjek ljudina glumcina lafcina
Gladijajator 2