Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
KO KAŽE, DA RADNICI MOGU NAPUSTITI ZEMLJU KAD GOD POŽELE LAŽE ILI NE ZNA JER FIRME ODUZIMAJU PASOŠE TIM ISTIM RADNICIMA. A BEZ PASOŠA NEMA PRELASKA GRANICE. OVO JE NOVODOBNO ROBOVANJE FIRMI.
naravno moderno ropstvo , zbog toga sto nakon svih novaca od nafte, nisu uspjeli obrazovat svoje ljude da naprave koliko toliko pravedan sistem u kojem ce svi bit zadovoljni, to je put ka uspjehu, kako u firmi tako i drzavi
Dovoljno je doci do ambasade ili policije i prijaviti nestanak pasosa, pasos nije nesto urođeno sto se ne moze ponovo izdati.
Istina boli
A kako baustelce tretiraju drugdje?
Sad ce Saudijci kupiti Netflix i zabraniti film.
Smeta im film koji ptrkazuje zlo a ne smeta im stvarno zlo u kojem zive.
Ja sam mislio da pripadnici bošnjačkog sadaka naroda vole Saudijsku Arabiju.
Zbog cega, SA je kao drustvo primitivna i zaostala.
Ti si stvarno ograničen mržnjom,. Klixe objesni šta je ovdje govor mržnje
Mogli Su komotno u bosnu doci,recimo u Bingo
A ja dr Kam na poslu... I još se bunim....
Radio sam sa indijcima i jedan mi je ispričao svoju priču o ropstvu iz kojeg ga izvukao brat natjeravši indijca koji je slao ljude tamo na "rad" da mu nađe zamjenu. Ipak nije moglo drugačije.
Pa svim Filipincima i Indijcima koji odu raditi u Saudiju je pasoš oduzet i ne smiju da rade ništa osim onog što im je naređeno od gazde. I sve to za 300 dolara mjesečno.
Pa pasos se moze izraditi u ambasadi, dovoljno je samo prijaviti.
serv1. Ustanak u Smederevačkom Sandžaku. Postali grupa prvi put 1818. Ovo je film o njima.
Svi smo mi robovi samo se tješimo da nismo! Pogotovo ko je u kreditu - najmoderniji oblik ropstva! Zbog kredita ljudi trpe sve i svašta ali nek komšija vidi da on ima i daj da on brzo sve zavrsi pa ce gutati sve na poslu a o promjeni nece ni razmisljati!
Svi oni koji hvale I vole Arape je uredu, Ali se samo sjetite ko nam je pomagao i ko nas je oslobodio tokom agresije? Arapi ili USA? Evo sada imate vidjeti za primjer kako se Arapi odnose prema Palestini.
Da....ali kako to objasniti mahali?
Bosna Majka. 84 je tu spremna i spavas u miru a ko te napadne , razvalis ga. Budi i dio moga tima.
Gdje ima dima ima i vatre. A, ovi bogati Arapi bi isto tako mogli financirati jedan dokumentarac o indijskom kastnom sistemu pa da ostatak svijeta tek vidi sta se tamo desava. Posebno zenama kojima muz umre.
Zapad se obogatio na robovima i sada idu po Svijetu i cinkare Zemlje koje postaju bogatije od njih! Mi zapravo i ne znamo šta su to robovi jer i mnogi glumci u Hollywood-u su na neki način robovi nekome pa čak i ja koji sam poslodavac i imam 100-tinjak radnika!
Poslodavac visi na klixu?
Ahbabi maleni tisina.