Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Andriceva mudrost nije mudrost ovog naroda nego njegova sopstvena, inace niko nije bolje opisao sav jad ovog naroda od njega i Mese Selimovica.
Sve i jedan se posrbio!
@gooUser1700894136: Nepravedno je i nepotrebno mijesati dva velikana sa dva nitkova. Cak i ako im se neke osobine podudaraju. Andric i Selimovic su secirali bosansku dusu, ali pri tome nikad nisam osjetio mrznju.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Andrić je najveći književnik i sociolog ovog podneblja. Svakoga je bez greške nacrtao. Znam da se nekima ne sviđa odraz u tom ogledalu, ali da se Andrić obazirao na primjedbe svake polupane glave nikada ne bi ni 3 strane napisao. Hvala mu za vječni trag. A mi i danas živimo sa likovima njegovih romana među nama.
Andrić-sociolog??? Hahahaaaaaaa! O Andriću sam svašta čuo, al da je bio sociolog to još nikom nije palo na pamet. Davide, pročitaj nešto, mislim probaj, vidi mozeš li. Ne znam?
Dobio nobelovu na mrznju.
Ali kako je žeks žestoko ponizio nemanju kusturicu sa umjetnom inteligencijom, koji je sad u nokdaunu
inače je išao na noge Adolfu
Andrica treba vratiti u skole ,vjeronauku u religijske ustanove,a nacionalne stranke u KUD da igraju narodna kola.
Dobio nobellovu na mrznju.
Andrić je bio islamofob
Svi svo mi Srbi ! Samo što se neki prave da nisu!
Allah te nagradio brate moj, selam za tebe.
Naj bolji mu je roman rukovanje sa brkom četrdeset i neke.
Vidi se po komentaru da si načitan.
I naravno, predstavljen je kao srpski pisac i nobelovac. A on rođen u Bosni i katolik. I nemojte tek tako otpisivati Andrića - da je bosanac, dokazao je time što je polovinu novca dobijenog od Nobelove nagrade poklonio bibliotekama u BiH, ne u Srbiji. Za mene, od njega je Selimović kao pisac bolji za dva koplja, ali i on je više nego bosanski pisac, pisao je isključivo o Bosni, opet, ne o Srbiji.
Pa i otac mu je bio Bošnjak
Ima odlican blog Dezulovica na tu temu... Svi ga svojataju...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
sva mudrost ili sva glupost? Ako mene pitas nismo mi bas nesto pretjerano pametni ni mudri, al volimo filozofirat dok se boje ne rastope.
Covjek potpisao savez sa Njemackom i pisao sve najgore o Bosnjacima, pardon ``Tyrcima``
maa bas i nije, osim Travnicke hronike, sve dekadencija
Izvini, nisam te prepoznao nobelovac
Balkanci nisu guzoperi