Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zar je ikada i postojao mit o "bijelom sportu"....? Opstepoznato je da u prosjeku crnci cak imaju bolje fizicke predispozicije za sportove i to nije nikakva tajna... Ali ovo guranje kroz filmova da se bijelac lose osjeca zbog nekakvog "rasizma" ili sta se vec desavalo u proslosti mi se cini samo kao potlacivanje ljudi bijele boje koze.. ? Nikada nisam bio rasista, niti cu ikada biti, ali ovo je cisto prenaprdjivanje! Ljude trebamo cijeniti po vjestinama, znanju i cemu sve jos dobrom!
Krije se nesto iza ovog narativa, smrdi trulo!
Bio je bijeli sport, jer su igrali bogatasi i danas dan je skup sport, nije bio dostupan svima, posebno godinama prije sestri Williams, gdje realno nije postojala crnkinja koja je mogla biti uspješna u tenisu. I danas nije toliko bijeli sport koliko je sport elite.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ko brani crncu da trenira tenis.....Tsonga, sestre Williams, Monfils,sve vrhunski teniseri....
Pa jbt.jel moguce . Pa tenis je dobio ime bijeli sport zbog opreme u kojoj se nastupalo a ne zbog bijelaca. Nmg da vjerujem. Čuj sestre Williams. A sta je bio onda Arthur Ash
"Film nastupa rušilački prema stereotipima". Pa valjda jednostavno "ruši stereotipe"? Zaposlite lektora!
Za desetak godina će biti veliki grijeh biti bijel
Film i pol! Oskar za Smitha
eto procitaj moj komentar sto sam napisao, film nije za Oskara ali Will ce ga dobiti za ulogu 100%
pao mi vala zbog žene ovaj Will Smith u očima da više filma necu da pogledam gdje on glumi...
Sad smo se svi sjebali zbog toga a Hollywood pogotovo 😂
Malo kasnite al aj.. film dostupan za gledanje i bio aktuelan prije 3 mjeseca najmanje. Isfuralo..
Solidan film, ništa spektakularno, nije ovo loše urađeno, ali nije odlično. Will Smith odglumio za oskara, ali film nije za oskara. Pogledajte film ako volite tenis ili sestre Vilijams. Ocjena 7/10.
hvala, da znam. ovo neću nikad pogledat , čak ni na piratskom VHS-u