Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stavite na jednu stranu Džemala Bijedića a na drugu Nermina Nikšića, stavite na jednu stranu Emerika Bluma a na drugu Novalića ili Marinka Čavaru. Ne znam šta nije jasno nakon toga?!
Konstantno vracanje u proslost je jedino sto znamo. Muka mi je vise od ovoga.
Novalića ne možeš porediti sa Njivom i Čavarom peGnjido...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Naša kultura, a posebno kinematografija je pod okupacijom. Nama definitivno treba jedan novi sloj kinematografije gdje se autori natječu da ugode publici, a ne kojekakvim agendama. Hoćemo fantaziju, sci-fi, prave komedije, ratne filmove gdje ima pravog rata. Naša kinematografija se svodi na kojekakve art-film projekte i filmove gdje se pokušava reći da su svi krivi za devedesete. Hoćemo Hollywood u BiH.
Care za sve to treba budzet ogroman, jedan film kosta bruku para ako hoces da icemu valja. Slazem se s tobom da treba neke stvari mijenjat u kinematografiji ali ovaj film o Emeriku Blumu je prava stvar ja recimo prvi nisam znao ko je covjek uopste bio.
Ljudi se žale kako imamo previše ratnih filmova. Kojih? Gdje je akcija? Gdje su efekti? Gdje je sukob? Imam osjećaj kao da je svaki naš film napisan za pozorište a ne za platno. Nemam ništa protiv pozorišta ali ako gledam film hoću akciju, efekte, sukobe, pa čak i nasilje. To je dio svakog dobrog filma.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Bio jednome procvat za vrijeme Tita ovo ostalo sve sunovrat...
Lažu komunjare, klevetju bre, ništa ovo nije bilo :-)
A kada je to bila napredna?
Kako glupa izjava od nadmene osobe. Narod je glup, a ona je kao progresivna. Da ti nema budžeta vidjeli bi svi tvoja dostignuća.
BiH je naprednija nego sto je predstavljena.
Blum je iza sebe imao veliku podršku jake države, a privatno je imao jevrejsko vaspitanje i svetsko obrazovanje. Zamislite, nekada su se u BiH pravila najbolja auta u Jugoslaviji. Danas se ni ne sklapaju...
Nisu se pravila, nego su se samo proizvodila, te se koristila jeftina radna snaga
Zahvalimo Turcima na tome Bosna je nekad bila Kraljevina al sultan nam unisti kraljevinu
zbanic, kenovic, zalica, danis, vlasnici bih kinematografije
samim tim i para, mladi nemaju sanse
i ova se uvlaci židovima
Vjestica
Super za film i promjenu tematike sa ratnih tema na nešto ovako. Trebaju nam filmovi sa ovakvim tematikama.
Zamisli izgubiš Mehmeda Alagića a dobiješ Edina Fortu, Zamisli izgubiš Izeta Nanića a dobiješ Žbanićku, Zamisli izgubiš Hajru Mešića a dobiješ Damira Nikšića. Prospeš zlato i dijamante a dobiješ halu.
Zamisli napr Mostar, gdje se prizvodili , avioni, Galeb, Jastreb , Helkopteri Gazela, pa Sarajevo Energoinvest, koji je gradio po citavom svijetu od Iraka do US, SSSR Kine itd od brana do dalekovoda da ne nabrajam, pa Unis, TAS i dobijes preprodavce povrca i voca da vode drzavu. i na kraju u Alije Malog i zenu mu.
Ujo s onog svijeta. Da nije vas StašaU i poČetnika i agresije Zlobe i Sr anje i Agresije na Bosnu sve bi te firme i dan danas radile...
Nismo ni sada nazadni, nego dušmani ne žele da napredujemo
Imati StašeU i poČetnike pored sebe ni japanci ne bi uspjeli pored njih prosperitati.
Bas me interesuje sta bi Blum koji je prezivio logor smrti Jasenovac pobjegavsi iz istog, rekao za danasnju politicku garnituru iz Sarajeva
Bio bi šokiran autizmom.
Vrlo neuka i subjektivna izjava! Bosna je bila svakakva ali nikada nazadna!
..ma naravno. Neki i dan danas ne mogu prezaliti Otomansko carstvo koje je posle 350 godina vladavine u BiH ostavilo 99% nepismena stanovnistva, 3 mosta i par javnih kupatila. Daleko od nazadluka..? A sta je blizu?