Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako zelis da unistis jedan narod unisti mu kulturu
Unisti mu usjeve. Prirodu, pitku vodu
Ma ja, kultura je to šta čini jedan narod. Kultura povezuje narodno u cjelinu. Kako su se nekad plele vunene čorape, ili muzle krave. Kod nas države bivše juge se nadmeću kulturom tako da je najvažnije ko je prvi opleo čorapu. Onda se gađaju čarapama. Naravno, daje se ozbiljna pažnja kulturi čarape na svim tim prostorima. Običaji su sad druga tema.
Umjetnina i umjetnici se trebaju više cijeniti. Oni i narod čuvaju i njeguju tradiciju i kulturu.
Treba sve prodati kupiti naoružanje i zaratiti, jer je to jedino o čemu se najviše priča zadnji 25 godina. A o napretku razvoju i kulturi niko ne prica.
Brise lik komentare o Umjetnickoj galeriji BiH.. E buraz svaka ti cast.. Pa daj malo prosetaj po komentarima i nikovima, otvoreno se poziva na rat i nasilje i vi to pustate a ja napisao da treba skolarce uputiti u posjet u UG a ne u kladionicu...bravo..
Evo, nek gospodin administrator ode na clanak o prodanoj djevojcici u Avganistanu, zive bljuvotine se pisu ali to se tolerira, jel..
Ne moze sacuvati muzej i galeriju a ono bi islo puskom na drinu
Ja nikad nisam bio u umjetnickoj galeriji BiH
A 14 milijardi štednje
Sreća Sebija se ne loži na umjetnost
Umjetnicku galeriju BiH, ignorisu bh politicari-seoske varalice.Neki zbog zelje da sve sa prefiksom BiH,nestane,bude unisteno.Neki su zauzeti koruptivnim radnjama i grabljenjem novca,a sa kupljenim diplomama i ne znaju sta je umjetnost.
U Bosni se sudaraju 3 civilizacije i 3 religije. Ukucaj na wikipedia religions in world, vidjet ćeš na mapi da je svugdje jedna boja u svakoj zemlji i onda se sastavljaju boje u Bosni i prave puding šarenilo. Bosna je specijalna.
Rimsko carstvo se pocijepalo upravo u Bosni. Vazda specijalni i posebni ovi prostori.
3 civilizacije?
BiH je jedna izuzetno bogata zemlja. zbog toga nas je i okupirao svak ko je stigo. priroda, plodna zemlja, vode kao u priči. čega sve ne. al' lud narod. džaba sve.
A ko finansira Muzej Alije I? Finansira se iz budzeta KS. Bas me zanima koliko su dobili oni a koliko Galerija u ovoj godini.
Potpitanje za ove sto kazu da muzeji trebaju biti samoodrzivi- zasto Muzej AI nije samoodrziv i treba li i on takav postati?
Zanimljivo....
Sta cemo mi s ratom, meni sve ostalo izgubilo smisao kad je u zraku rat