Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hvala vam i za Sarajevo sto jest jest. Ne samo za tramvaj nego i za Vijecnicu, Zemaljski muzej, Pozoriste, Postu na obali koliko ja znam, Pivaru, Marijin-dvor i meni jednu od najdrazih gradjevina hotel Evropu. Ima ih jos nmg da se sjetim ali opet hvala vam.
Ljudi nam ostavili prelijepa zdanja sto kazes ne samo tramvaj ali i to je golemo. Katedrala npr a mislim da je i akademija likovnih umjetnosti njihovih ruku djelo malo sam zaboravio. Sarajevo tada bilo ispred svog vremena to je sigurno. Treba to cuvati i uciti od njih u tome nema nista lose.
Pa ovi se tramvaji i dan danas koriste kao prevozno sredstvo u Sarajevu
Koristi ih se dosta i u Becu zajedno sa novim jer drze do toga. Odrzavaju ih kako treba i ponose se tim. Licno sam vidio par starih tramvaja u Becu i to ima i po drugim gradovima.
sarajevo je zivi muzej gradskog saobracaja
Bec je Be ne kaze se daba Beka kola.
Da nema tramvaja mogla je biti po jos jedna traka za bus i taxiste. Saobracaj bi bio dosta brzi. Drugo da je imalo normalna drzava zakonski od skenderije ni mmf ne bi mogao otplatiti popravke auta od sina. Infrastruktura saobracajnica je lose realizovana za oboje. Fula urbanizma.
Niste morali daleko odete do grasove garaze i to je to
Treba uciti od njih i to je to. Evo sada se radi i pruga do Hrasnice i bice to poprilicno duga tramvajska trasa tj Hrasnica - Bascarsija. Treba samo nabaviti jos tramvaja i ukloniti sve stare sem onih par retro sto su fakat cool. Napraviti tj uloziti u tramvajska stajalista po mogucnosti da budu kao u Nedzaricima i milina. Sve ravnica od Hrasnice do Carsije dvije krivine idealna pruga i rijesiti sudare da kada dodje do istog ne bude tramvajski saobracaj paralisan 2 sata i to je vrh vrhova.
Sigurno uzimaju Kredite i prave tajne Ugovore sa Kinezima.
Ovi iz GRAS_a bi trebali obici muzej i vidjeti kako se to radi....proci pored remize je kao setati Berlinom 1945 god...sve na kamari, jedno na drugom
Prije nastanka SDA BIH je bila pokretac Juge. Slovenci i Hrvati su bili vrijedna radna snaga, dok su Srbi i Bosanci imali ljude koji su sposobni upravljati tada neostvarivim procesima. Dolaskom SDA sve je propalo