Ljetni hit
142

Amel Ćurić objavio pjesmu "Gdje si bila": Siguran sam da će se dopasti publici

I. S.
Amel Ćurić je danas objavio pjesmu pod nazivom "Gdje si bila". Siguran je da će se ona dopasti publici, a otkrio je i gdje nastupa u narednom periodu.

Amel za svoj rođendan fanovima poklanja novi singl, a sudeći prema timu saradnika koji je okupio na ovoj pjesmi, bit će ovo pravi ljetni hit.

"Pjesma je brza, moderna, ljetna i siguran sam da će se dopasti publici, koja zaslužuje da od mene čuje nešto novo. Simbolično, pjesmu sam odlučio objaviti upravo na svoj rođendan kao poklon fanovima koji godinama unazad prate moju karijeru i dolaze na moje nastupe", rekao je.

Tekst pjesme pisali su autori Haris Rahmanović Priki i Nino Mujagić, koji su sarađivali i s Marijom Šerifović na njenom posljednjem albumu, dok se za aranžman pobrinuo iskusni Adis Sirbubalo. Amel je za novi singl snimio i spot, koji potpisuje Arnej Misirlić.

Inače, Amel cijelu sezonu provodi radno, a samo će tokom augusta održati 14 nastupa u cijelom regionu, čime obara sve rekorde po broju održanih svirki.

"Ljeto je aktivno i radno, ispunjeno svirkama uživo, nastupima na festivalima, koncertima, svadbama. Odlično smo se proveli na svirci na glavnom trgu u Kaknju, a koncert na stadionu Pod Lubicom u Ključu pamtit ću također po sjajnoj atmosferi ", naveo je Amel.

Već 16. augusta nastupa u Pinthouseu pred bihaćkom publikom, dok će ga Sarajlije uživo moći slušati 20. augusta, kada će nastupati na sceni Summertime Madness Food Festivala.