Preminuo u 66. godini
25

Članovi Iron Maidena se oprostili od Paula Di'Anna: Pomogao nam je da krenemo putem uspjeha

D. V.
Foto: Instagram/Screenshot
Foto: Instagram/Screenshot
Članovi benda Iron Maidena emotivnom objavom oprostili su se od njihovog bivšeg frontmena Paula Di'Anna koji je preminuo u 66. godini.

Oni su naveli da su izuzetno tužni zbog ovog gubitka.

"Paulov doprinos Iron Maidenu je bio ogroman i pomogao nam je da krenemo na put kojim smo kao bend putovali skoro pet decenija. Njegovo prisustvo kao frontmena, vokala i nekoga ko je bio dio naša prva dva albuma ostat će u posebnom sjećaju nama, ali i fanovima širom svijeta", napisali su između ostalog u objavi.

Izrazili su zahvalnost na tome što su imali priliku sarađivati sa Paulom.

Podsjećamo, vijest o Paulovoj smrti potvrdila je jučer njegova diskografska kuća Conquest Music. Kroz svoju karijeru Paul Di'Anno najviše je ostao prepoznatljiv kao prvi vokal grupe Iron Maiden za koju je postavio temelj za dalji uspjeh ovog benda.

Di'Anno je zbog problema i borbe sa ovisnošću napustio bend 1981. godine a zamijenio ga je Bruce Dickinson. Nastavio je muzičku karijeru sa mnogim bendovima i radom na solo projektima. Među njima najpoznatiji su Battlezone i Killers. Među ljubiteljima starijeg zvuka heavy metala ostao je posebno upamćen po svojoj autentičnosti.