Cijela diskografija
51

Dogodilo se ono čemu se Štulić žestoko protivio: Na streaming servisima objavljeni svi Azrini albumi

I. S.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Na muzičkim streaming servisima Spotify i Deezer objavljeni su svi albumi legendarne grupe Azra i Branimira Johnnyja Štulića.
Ovaj muzičar se ranije žestoko protivio objavljivanju ovih djela. Aktivan je na YouTube kanalu pod korisničkim imenom Petrović Petar i tu dijeli samo odabrane pjesme.

Međutim, od sinoć su sve dostupne na spomenutim servisima. Diskografska kuća Croatia Records navedena je kao vlasnica svih pjesama Azre i Štulića.

Podsjećamo, Visoki upravni sud Republike Hrvatske je 2021. godine utvrdio da Croatia Records nije pravilno privatizirala nekadašnji Jugoton, kao i da je 28 godina zarađivala milione na snimcima izvođača poput Azre, Bijelog dugmeta i Novih fosila, nakon čega se Štulić oglasio.

"Ispada da ono što je vrijedno, to spada u kulturno blago i to je državno kulturno blago, a ono ostalo nije važno. Sad se nadam da ne spadam u kulturno blago, jer nemam veze s Hrvatskom, a s državom Hrvatskom pogotovo. To je moje. Vidim da postoji na stotine udruženja za ovce, koze, svinje, fonograme, izvođače i Bog te pita šta, a samo ja radim i stvaram profit. Ja sam u goroj situaciji nego Isus. On je morao pet hiljada ljudi nahraniti jednim hljebom, a ja moram milione. Pa to je nemoguće", između ostalog je tada Štulić rekao za Zadar News.

Visoki upravni sud RH naveo je da vrijednost tih snimaka nikad nije procijenjena, kao i da Croatia Records nije platila za njih. Dakle, plaćene su nekretnine i druga imovina nekadašnjeg Jugotona, ali vrijedni diskografski materijali su preuzeti u nepravilnom procesu.