Ne propustite
27

Noć vrhunskog hip hopa: Smoke Mardeljano, DJ Mrki i Mučenička Grupa 2. novembra u Domu mladih

I. S.
Centar Skenderija/Dom mladih ponosno najavljuje jedan od najiščekivanijih hip hop događaja godine! U subotu, 2. novembra, Sarajevo će ugostiti neke od najutjecajnijih izvođača regionalne hip hop scene na večeri prepunoj energije, gdje će Smoke Mardeljano, DJ Mrki i Mučenička Grupa, rasplamsati atmosferu.

Smoke Mardeljano je ime koje odjekuje hip hop regijom i Evropom. Njegov dokumentarni film "Ja repujem" otkriva dubinu njegovog stvaralaštva i njegovu predanost repu, nevjerojatne lirske vještine, beskompromisan flow i oštre rime u kombinaciji s tvrdom, uličnom produkcijom stvaraju jedinstven muzički izraz. Smoke Mardeljano živi rep i to prenosi publici diljem regije, a sada se vraća u Sarajevo s novim materijalima i energijom.

Na svojoj bogatoj diskografskoj listi, Smoke Mardeljano ima pet albuma, uključujući ikonski "Znaš me, znam te" (2015.), "Ja repujem" (2017.), "To je rep" (2019.), saradnju s Ajs Nigrutinom na albumu "Kad goveda utihnu" na kojem se nalazi i hit "Umro je trep". Njegov posljednji album "Neka teče" predstavljen je prošle godine upravo u Domu mladih, dok je spot za pjesmu "Ljudi" također sniman u Sarajevu.

Mučenička Grupa (poznata i kao Mučenici), sastavljena od Somera (MC/producent) i Covea (MC/dizajn), već više od dvije decenije dominira bosanskohercegovačkom hip hop scenom.

Njihov posljednji album "Rad na visini" dokaz je njihovog kontinuiranog doprinosa razvoju repa u regiji. Ulaznice za ovaj spektakularni događaj možete kupiti po cijeni od 20 KM u biletarnici na platou Skenderija ili online putem event.ba. Pridružite se najvećem Hip Hop događaju u gradu - ovo je noć koju ne smijete propustiti!