Ne propustite
126

Ovogodišnji Sarajevo Beer Festival obilježit će neograničena konzumacija piva i sjajni nastupi

L. R.
Sarajevo Beer Festival (Foto: I. L./Klix.ba)
Sarajevo Beer Festival (Foto: I. L./Klix.ba)
U EX YU ROCK Centru u Skenderiji danas je održana konferencija povodom održavanja jubilarnog, 10. izdanja Sarajevo Beer Festivala.

Prisutnima su se obratili organizatori Festivala te predstavnice Turističke zajednice KS i Ministarstva kulture i sporta KS.

Sarajevo Beer Festival održat će se 20. i 21. septembra na sarajevskom igralištu "Metalac", a publika će imati priliku da uživa u energičnim nastupima muzičkih grupa i DJ-a iz BiH, Srbije i Hrvatske.

No, kako su ranije najavili ovaj festival nije samo muzički događaj. Svaka kupljena ulaznica uključuje neograničenu konzumaciju piva gdje će 10 različitih pivskih brendova biti dostupni svim punoljetnim posjetiocima.

"Ove godine smo uspjeli da napravimo iskorak u drugom smjeru tj. da obezbijedimo posjetiteljima točenje besplatnog piva ove godine, a zauzvrat tražimo samo odgovorno konzumiranje i ponašanje tokom i nakon Sarajevo Beer Festivala. Također, pokušali smo da napravimo iskorak što se tiče muzičkog programa te prvi put u Sarajevo dovodimo Mortal Kombat", naveli su.

Kako su ranije naveli, u petak, 20. septembra nastupat će sarajevska grupa Skroz te beogradski bendovi Mortal Kombat i Artan Lili.

U subotu, 21. septembra prvo će nastupati, najpoznatija bh. reperica Sassja, a nakon nje slijede nastupi popularnih hrvatskih bendova Pips, Chips & Videoclips i Let 3.

Ovogodišnje izdanje Sarajevo Beer Festivala organizovano je zahvaljujući Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo, Ministarstvu kulture i sporta KS i Ministarstvu kulture i sporta FBiH.

Ulaznice za Sarajevo Beer Festival moguće je kupiti putem sistema entrio.ba , na biletarnici platoa Skenderije, u caffe baru Opera te na ulazu na Metalac na dane Festivala.