Na Metalcu
0

Večeras počinje 10. Sarajevo Beer Festival koji će trajati dva dana

N. O.
Na binu legendarnog igrališta "Metalac", iza sarajevske Prve gimnazije, u 20 sati izlazi grupa Skroz, kultni sarajevski bend poznat po svom jedinstvenom muzičkom stilu i zavodljivoj energiji.

Nakon njih, iz Beograda stiže Artan Lili, jedan od najperspektivnijih bendova iz regiona, koji donosi modernu kombinaciju alternativnog rocka i post-punka. "Artani" su, s jedne strane, "rokenrol poslije rokenrola", "hardkor i pank", a s druge strane donose moderan pop zvuk i veličanstvene nastupe uživo.

Večer će zaokružiti Mortal Kombat Bend, beogradski metal-punk sastav koji regijom žari i pali dugih 15 godina. Iza sebe imaju pet studijskih i jedan live album, dugogodišnji su kritičari svega onoga što u društvu ne valja. Tvrdi zvuk i stihovi poput: "Želim da živim svoj život sam, svoju slobodu neću nikome da dam", najbolji su opis onoga što ovi momci prenose publici.

Subota, 21. septembar, obećava jednako dinamičnu noć. Sassja, bh. hip-hop/reggae kraljica, svojom muzikom i karizmom osvaja srca publike širom Balkana, a na binu Sarajevo Beer Festivala izlazi u 20 sati. Nakon nje, PipsChips & Videoclips, , zagrebačka rock institucija, donosi val alternative i indie rock zvuka. Vrhunac druge festivalske večeri svakako je LET3, čuvena riječka avangardna rock grupa, koja svojim ekscentričnim nastupima, satiričnim tekstovima i scenskim performansom obećava nezaboravno iskustvo.

Organizatori podsjećaju da svaka ulaznica uključuje neograničenu konzumaciju 10 različitih pivskih brendova. Ulaznice su dostupne u dva formata, Festivalska ulaznica koja važi za oba dana, po cijeni od 40 KM, te dnevna ulaznica po cijeni od 25 KM.

Pored prodajnih mjesta u Sarajevu: biletarnica na platou Skenderija, Caffe Bar Opera i Metalac, ulaznice je moguće kupiti online putem sistema entrio.ba.