"Dernek za pamćenje"
2.4k

Semir Cerić Koke koncertom u Skenderiji obilježit će 35 godina rada

L. R.
Semir Cerić Koke (Foto: Press)
Semir Cerić Koke (Foto: Press)
Jedan od najpopularnijih bosanskohercegovačkih pjevača narodne muzike Semir Cerić Koke zakazao je svojoj publici "poseban sastanak" za 26. oktobar najavljujući veliki solistički koncert u sarajevskoj Skenderiji kojim će obilježiti 35 godina rada.

Karijeru je započeo koncem osamdesetih, a njen početak obilježio je hit "Sanja" objavljen na istoimenom prvom Koketovom albumu koji je producirao Milić Vukašinović. Uslijedili su nebrojeni nastupi, turneje, albumi, pjesme i video spotovi, a 35 godina kasnije Koke ne pokazuje znakove umora.

Njegova je karijera u novom uzletu, ovu je godinu počeo američkom turnejom, a završit će je serijom koncerata u Australiji. Pripremajući veliki sarajevski koncert ovog ljeta Koke je objavio dva spota za pjesme "Kapetan svoje duše" i "Jednom se mora krenuti dalje", a najavljuje i video uratke za još dvije pjesme "A ona je htjela sa mnom svatove" i "Stvarno moje", pjesmu i saradnju sa Arminom Šakovićem predstavljenu na Ilidžanskom festivalu prošlog mjeseca, koja već bilježi hiljade pregleda na društvenim mrežama i platformama i po svemu sudeći bit će jesenji hit.

Semir Cerić Koke (Foto: Press)
Semir Cerić Koke (Foto: Press)

Oktobarski koncert u dvorani Mirza Delibašić bit će dernek za pamćenje, obećava Koke i najavljuje da će za 35 godina karijere izvesti 35 svojih pjesama.

"Na koncertu ću nastupiti sa dva benda, dva orkestra odličnih muzičara i sa njima izvesti svoj raznovrstan repertoar i sve moje pjesme koje publika rado pjeva i sluša. Ovaj koncert je veliko slavlje i posebna svečanost za mene i za moju publiku. Za mene i moju raju. Ne takmičim se ni sa kim, ne želim biti ništa više od onoga što jesam – samo jedan od dobrih momaka iz raje. Na ovaj, za mene historijski susret s publikom pozvao sam i posebne goste, a njihova imena neka budu iznenađenje za moju publiku kojoj obećavam noć za pamćenje. Noć lijepih iznenađenja i noć nezaboravnog derneka", rekao je Koke.

"Glumica", "Aida", "Kafanica laganica", "Nek ti bude", "Treba vremena" - samo su neke od pjesama koje su obilježile dosadašnji estradni put Semira Cerića Koketa i koje su osvojile i osvajaju i mlađe i starije generacije ljubitelja narodne muzike.

Ulaznice po cijeni od 15 do 40 KM u prodaji su na kupikartu.ba i na biletarnicama u BKC-u i na platou Skenderija, a veliki interes za koncert pored Koketove "sarajevske raje" pokazuje i publika iz drugih bosanskohercegovačkih gradova.