Otvoren do 17. juna
25

Objavljen konkurs za izbor pjesama i izvođača za učešće na Festivalu narodne muzike "Ilidža 2024"

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
BHRT objavljuje konkurs za izbor pjesama i izvođača (uključujući muzičke grupe) za učešće na Festivalu narodne muzike "Ilidža 2024", koji će se održati 27. i 28. augusta 2024. godine.

Na konkurs se šalju originalne, neobjavljene i neizvođene pjesme pisane na jednom od službenih jezika u BiH, a maksimalno trajanje je četiri minute.

Produkciju svih odabranih kompozicija (snimanje nastupa i pripremu materijala za kasnija emitovanja ili korištenje u bilo koje dogovorene svrhe) realizuje BHRT koji podnosiocima prijava odabranih kompozicija garantuje učešće u jednoj od večeri festivala, direktan televizijski i radio prenos i predstavljanje na press konferenciji Festivala.

Foto: Press
Foto: Press

Pravo učešća na konkursu imaju podnosioci prijava iz cijelog svijeta.

Kompozicije slati na e-mail adresu: [email protected] u mp3 formatu u demo verziji. Uz kompoziciju je potrebno priložiti kratku biografiju izvođača i autora sa fotografijama te prijedlog za izbor aranžera.

Krajnji rok za prijavu kompozicija je 17. juni 2024. godine. Selekciona komisija Festivala sve podnosioce prijava informisat će o tome da li je njihova kompozicija prihvaćena najkasnije do 21. juna 2024. godine.

Više informacija o konkursu potražite na web stranici i svim platformama BHRT-a.