Dobila oštre kritike
11

Jovana Joksimović u službi vladajućeg režima u Srbiji: Podučavala polaznike SNS-ove akademije

I. S.
Foto: Instagram/jjovanajoksimovic
Foto: Instagram/jjovanajoksimovic
Srbijanska voditeljica Jovana Joksimović održala je predavanje polaznicima Fondacije za srpski narod i državu, koju je osnovala Srpska napredna stranka (SNS). Time se priklonila vladajućem režimu.

Povodom ove vijesti oglasili su se iz Stranke slobode i pravde.

"Polaznike SNS akademije mladih lidera u njihovoj glavnoj aktivnosti vrijeđanja ljudi i laganja o svima koji drugačije misle, obučava i Jovana Joksimović, supruga Željka Joksimovića vlasnika Tanjuga i K1 televizije. Joksimovićeva, koja je glavna i odgovorna urednica otetog Tanjuga i voditeljka na režimskoj K1, mlade naprednjake podučava javnom nastupu i komunikaciji", naveli su na web stranici.

Screenshot: Instagram
Screenshot: Instagram

Također su objavili da firma Majo public u isto vrijeme dobija poslove na namještenim tenderima od državnih firmi kao što su Srbijavoz, Dipos, Auto-moto savez Srbije, AMS Osiguranje, eUprava, Prirodnjački muzej, Telekom itd.

"Na ovom primjeru se jasno vidi kako funkcioniše naprednjačka medijsko-kriminalna hobotnica koja se finansira parama građana, a osim obuke naprednjaka, služi da promoviše Vučićev režim. To se najbolje vidi po kampanji za litijum i Rio Tinto koju vodi Joksimovićeva u svojim emisijama. Sada je potpuno jasno da pitanja koje nekadašnja novinarka postavlja predstavnicima vlasti nisu u funkciji informisanja već služe režimskoj propagandi", napisali su.

Naveli su i da će građani Srbije znati da se nešto u Srbiji promijenilo kada se gospođa Joksimović svojim gledaocima i cjelokupnoj javnosti izvini što je "zloupotrijebila svoju profesiju i plasirala laži i kada nezavisnim istražnim organima objasni kako je i s kim iz SNS-a njena firma pravila ove prljave medijske dilove".