Danas ima 24 godine
1.2k

Kćerka Ene Begović imala je 45 dana kad joj je mama poginula, od nje je naslijedila nestvarnu ljepotu

D. J.
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Ena Begović, koju su mnogi nazivali najljepšom jugoslovenskom glumicom, preminula je na današnji dan prije 24 godine, a iza sebe je ostavila kćerkicu Lanu koja je tada imala samo 45 dana.

Lana se ne voli često pojavljivati u javnosti te svoj privatni život čuva za sebe, no njena ljepota nije prošla nezamijećeno.

Mnogi ističu da danas 24-godišnja Lana jako sliči svojoj pokojnoj majci Eni.

Lana je studirala u Milanu na Sveučilištu Bocconi, gdje je odabrala smjer međunarodne ekonomije i menadžmenta, a nedavno se pohvalila da je dobila unaprjeđenje na poslu.

"Sretna sam što mogu podijeliti s vama da sam započela novu poslovnu poziciju kao viši asistent u tvrtki Mazars u Hrvatskoj", napisala je Lana na svojem profilu na LinkedInu.

Inače, Lana je imala samo mjesec i pol dana kada je njezina majka, slavna hrvatska glumica, poginula u automobilskoj nesreći na otoku Braču 15. augusta 2000. godine.

U automobilu u kojemu je Ena izgubila život bili su i Josip Radeljak, Enin partner i Lanin otac,Tereza Begović, Leo Radeljak i malena Lana.

Nakon što se automobil srušio u provaliju sa strmog puta, Eni Begović nije bilo spasa te su u supetarskom domu zdravlja konstatirali njezinu smrt, ali je bez obzira na to gliserom prevezena u splitsku bolnicu, gdje su liječnici potvrdili da je glumica mrtva.

Malena Lana zadobila je ozljede glave, a za članove njihove obitelji taj dan se pretvorio u užasnu noćnu moru.

Ena Begović je u svojoj bogatoj karijeri antologijskim ulogama barunice Castelli, Klare i Laure Lenbach iz Krležine trilogije, ali i stotinama drugih, osvojila srca kazališnih gledatelja, a svojim filmskim ulogama ušla je u povijest domaće i regionalne kinematografije.