Izvršio samoubistvo 2020.
80

Lisa Marie Presley dva mjeseca u kući držala tijelo svog sina: U memoarima objavljeni bizarni detalji

I. S.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Pokojnu Lisu Marie Presley je toliko pogodila smrt njenog sina Benjamina Keougha da je dva mjeseca u svom domu držala njegovo tijelo upakovano u led.

Ovu informaciju otkrila je njena kćerka Riley Keough u memoarima "From Here to the Great Unknown".

"Moja mama je držala tijelo mog brata u kući s nama umjesto u mrtvačnici. Rekli su nam da možemo držati njegovo tijelo u kući ako se možemo brinuti o njemu pa je ona to na neko vrijeme i radila", navela je.

Dodala je kako je Lisa željela dodatno vrijeme da se oprosti od svog sina. On je izvršio samoubistvo 2020. godine. Riley je dodala da Kalifornija nema zakone koji određuju kada tačno osoba treba biti sahranjena.

Temperatura sobe u kojoj je njegovo tijelo bilo položeno je održavana na 12 stepeni Celzijusa. Njih dvije su napravile identične tetovaže u znak sjećanja na Benjamina. No, ovaj događaj bio je itekako bizaran.

"Lisa je zamolila tattoo umjetnika da gleda u tijelo njenog mrtvog sina i tetovira nas. Moj život je krajnje apsurdan, a ovaj događaj je među prvih pet najapsurdnijih momenata", kazala je Riley. Lisa je preminula u januaru prošle godine.