Na imanju Graceland
69

Sahranjena je Lisa Marie Presley, na sprovodu se okupile brojne slavne osobe

D. J.
Foto: EPA
Foto: EPA
Sahranjena je Lisa Marie Presley, kćerka Elvisa Presleya koja je umrla prije deset dana u dobi od 54 godine od srčanog udara.

Danas su na porodičnom imanju Presleyjevih Gracelandu održani pogreb i komemoracija kojima je prisustvovalo više od hiljadu ljudi.

Porodica, kolege i brojni prijatelji okupili su se kako bi prisustvovali "slavlju života Lise Marie Presley", kako je događaj službeno nazvan, a sve je održano u vili njezinog oca Elvisa.

Od Lise Marie su se došla oprostiti i brojna poznata lica poput Austina Butlera, glumca koji je utjelovio Elvisa Presleyja u biografskom filmu, zatim manekenke Kaije Garber i frontmena grupe Smashing Pumpkins Billyja Corgana, koji je i pjevao pjesmu "To Sheila". Bila je tu i Sarah Ferguson, vojvotkinja od Yorka, koja je održala kratki govor.

"Stojim ovdje s velikom čašću jer smo se Lisa i ja nazivale curicama. Sissy, ovo je za tebe, volim te", rekla je Ferguson pa nastavila: "Lisa Marie je izgubila sina, a kada majka izgubi dijete, to se riječima ne može opisati. Danas govorimo o akciji, akcija je način na koji idemo naprijed. Za cijelu obitelj, marširamo naprijed u znak podrške. Podržavat ćemo vas koliko god možemo i ja ću sigurno biti tu."

Od Lise Marie oprostio se i pjevač grupe Guns N' Roses Axl Rose, koji je otpjevao pjesmu "November Rain", a pojavila se i muzičarka Alanis Morissette.

Lisa Marie Presley je na groblju gdje su pokopani i Elvis Presley, njegovi roditelji Vernon i Gladys, baka Minnie Mae i Lisin sin jedinac Benjamin Keough.