Preminula u januaru
17

Nasljednike Lise Marie Presley tuže zbog duga od 3,8 miliona dolara, više puta joj pokušali naplatiti

L. R.
Lisa Marie Presley (Foto: EPA)
Lisa Marie Presley (Foto: EPA)
Kreditna organizacija Naussany Investments & Private Lending tuži Lisu Marie Presley za dug vrijednosti 3,8 miliona dolara, koji je ostao nakon njene smrti.
Kćerka Elvisa Presleya preminula je u januaru ove godine, ali za nje je navodno ostao kreditni dug u vrijednosti od 3,8 miliona dolara. Za tužbu i dug morat će se pobrinuti njeni nasljednici.

Kako prenose mediji, prema sudskim dokumentima koje su dobili, ova privatna kreditna organizacija tvrdi da pjevačica nije otplatila kredit iz 2018. godine i da je imala rok do maja 2022. godine da ga u potpunosti isplati.

U dokumentima se navodi da oni nisu uspjeli ostvariti kontakt s Lisom Marie Presley od marta 2022. godine, unatoč tome što su joj više puta pokušavali naplatiti dug. Poznato je da je ona svoj vlasnički udio dala kompanijama Elvis Presley Enterprises i Graceland te zbog toga nije jasno zašto je podizala kredit.

Kreditna organizacija koja joj je pozajmljivala tvrdi da je Presley prethodno od njih posudila 450.000 dolara u julu 2016. godine, koje je u potpunosti isplatila već naredni mjesec.

Oni su rekli da će odustati od slučaja ako njena kćerka Riley Keough koja je sada vlasnica imanja pristane platiti 2,85 miliona odnosno 75 posto ukupnog duga u roku od 45 dana.

Inače, Riley Keough imenovana je jedinom upraviteljicom imanja svoje pokojne majke prošlog mjeseca nakon pravne bitke protiv njene bake Priscille Presley. Dobila je vlasništvo nad Gracelandom, legendarnom vilom u Memphisu koja je nekoć pripadala njezinom djedu Elvisu Presleyu, a nadzire zaklade za svoje 14-godišnje polusestre, Harper i Finley.