Pruža podršku žrtvama
42

Meghan Markle ne suzdržava se s otkrićem o maltretiranju: Nisam ni zagrebala po površini

N. C.
Sporni odnos Meghan Markle sa britanskom kraljevskom porodicom bio je olakšavajući faktor kada je došlo vrijeme da se zajedno sa njenim suprugom princom Harijem odluči gdje će da žive i odgajaju svoju djecu.

Harry i Meghan su 2020. godine odstupili s mjesta članova kraljevske porodice zbog izbora koji još uvijek ima značajne posljedice za par u njihovim naporima da stvore medijsko carstvo u Sjedinjenim Američkim Državama.

U nedavnom intervjuu za CBS News, Harry i Meghan najavili su stvaranje The Parents' Network, mreže podrške roditeljima čija su djeca odlučila okončati život zbog maltretiranja na internetu.

Meghan ima ličnu vezu s projektom, s obzirom na to kako je posljednjih godina bila predmet opsežnog maltretiranja na društvenim mrežama.

"Kada prođete kroz bilo koji nivo bola ili traume, vjerujem da je dio našeg puta iscjeljenja - svakako dio mog - biti u mogućnosti biti zaista otvoren po pitanju toga", rekla je Meghan.

U eksplozivnoj izjavi koja bi mogla izazvati šok u kući Windsor, Meghan je rekla da još nije ni "zagrebala po površini" svog iskustva sa maltretiranjem, tri godine nakon što je rekla Oprah Winfrey o svojim samoubilačkim idejama dok je bila trudna sa sinom Archiejem.

Meghan je priznala da je razmišljala o samoubistvu usred oštrog tretmana britanskih medija i njenih stalnih poteškoća u vezi sa članovima kraljevske porodice.

Uz The Parents Network, Meghan se nada da će uzvratiti i pružiti "ključnu podršku" roditeljima koji su tragično izgubili svoju djecu - istovremeno upozoravajući na sveopće opasnosti društvenih medija.

"Kao što možemo da vidimo šta se dešava u online prostoru, znamo da tamo ima mnogo posla i srećni smo što možemo da budemo dio promjene zauvijek", rekla je Meghan za CBS News.