Prvi par SAD-a
59

Melania i Donald spavali u odvojenim sobama u Trump Toweru, danima se nisu ni viđali

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nova knjiga Michaela Wolffa o predsjedniku Donaldu Trumpu otkrila je kako je bračni par živio prije selidbe u Bijelu kuću. Spavali su i živjeli odvojeno, a znalo je proći i nekoliko dana da se uopće ne vide u Trump Toweru.

U knjizi "Fire and Fury: Inside the Trump White House" autor tvrdi kako su Donald i Melania provodili vrlo malo vremena zajedno, a prva dama nikada nije znala gdje joj je suprug prije nego je postao predsjednik.

Melania nije znala mnogo o Trumpovom poslovnom carstvu i glumila je lažni interes o tome. S druge strane, Donald je u razgovorima Melaniju spominjao po izgledu i oslovljavao kao trofejnu ženu pred ljudima. Također, rijetko je bio prisutan u životu svog 12-godišnjeg sina Barrona.

Autor navodi i kako se Melania brinula da će izbor Donalda za predsjednika uništiti život koji je gradila, a u kojem se fokusirala na odgajanje Barrona. Plan je bio da Donald pobijedi porazom na izborima. Bio bi neizmjerno popularan, a njegova kćerka Ivanka i njen suprug Jared Kushner su zbog kampanje koju su radili za njega trebali biti međunarodni "celebrityji". Plan je bio da pokrenu TV mrežu.

Tokom inauguracije, tvrdi Wolff, Melania se suzdržavala da ne zaplače, jer nije željela takav život. Ovome ide u prilog i to što je Melania odgodila preseljenje u Bijelu kuću dok njen sin nije završio školu. Sada sporadično učestvuje u događajima na kojima se prva dama SAD-a treba pojaviti. I u Bijeloj kući navodno spavaju u odvojenim sobama.

Trump je negirao sve tvrdnje, kao i Bijela kuća, navodeći da je knjiga puna laži i dezinformacija.