Najnoviji detalji
10

U sobi Liama Payne droga pronađena u kutijama za sapune, osoblje hotela pod istragom

L. R.
Liam Payne (Foto: EPA-EFE)
Liam Payne (Foto: EPA-EFE)
Osoblje hotela u Buenos Airesu, gdje je Liam Payne tragično preminuo, pod istragom je zbog mogućnosti da su pjevaču dostavljali drogu.
Naime, u hotelskoj sobi u kojoj je boravila 31-godišnja zvijezda prije smrti, pronađena je dodatna količina opojnih sredstava, a koje su bile skrivene u kutijama sapuna.

Dva muškarca optužena su za krijumčarenje raznih narkotika u hotelu CasaSur u Argentini. Detektivi su pronašli metamfetamin, kokain, tablete i pribor uz pomoć kojeg se pjevač drogirao.

Smatra se da je uprava hotela CasaSura bila upoznata s neobičnim ponašanjem svojih uposlenika i zbog toga je otpustila jednog člana osoblja. Detektivi su također ispitivali jednog od svjedoka.

"Riječ je o dva muškarca koji su radili u hotelu, jedan od njih je radio u odjelu za pospremanje i čišćenje hotela. Oni su poslali taksije po pakete za njega. Nakon što je Liam umro, primijetili su da je jedan taksi poslan na kućnu adresu uposlenika. Upravitelj hotela ga je pitao zašto je taksi otišao do njegove kuće, a kada nije mogao dati objašnjenje, dobio je otkaz", naveo je izvor.

Predstavnici hotela CasaSur nisu htjeli komentirati. Pored toga, detektivi zahtijevaju potpuni toksikološki pregled prije nego što tijelo pošalju porodici. Ova temeljita procedura mogla bi značiti da će posmrtni ostaci ostati u Argentini i do 15 dana dok ne budu poznati potpuni rezultati.

Podsjećamo, fotografije hotelske sobe u kojoj je boravio neposredno prije smrti prikazuju razbijen televizor te opojna sredstva. Šef hitne službe u Buenos Airesu otkrio je da je pjevač preminuo zbog višestrukih povreda, uključujući frakturu lobanje.