Vlasnik iz Hercegovine
0

Pogledajte kako je izgledala unutrašnjost luksuzne jahte koja je za vikend izgorjela u Makarskoj

D. J.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Jahta duga 35 metara i vrijedna tri miliona eura, čiji je vlasnik iz Hercegovine, izgorila je prije tri dana u Makarskoj.

Požar na brodu koji je bio na vezu na rivi u Makarskoj izbio je u noći sa petka na subotu dok su na njemu bila tri člana posade, no niko nije ozlijeđen.

Kako saznaje Slobodna Dalmacija, jahta koja je cijelu zimu bila privezana u luci, a 12 sati prije požara uplovila je u luku sa šestero gostiju koji su je i unajmili, a sedmični najam košta oko 90 hiljada eura.

"'Acceptus' je luksuzna motorna jahta izgrađena 2011. i remontirana 2023. Jahta 'Acceptus' duga je 34 metra i izgrađena je u italijanskom brodogradilištu Custom Line. Ovu jahtu karakterizira interijer italijanskoga dizajnera Zuccona i dostupna je za najam za do 12 gostiju u pet kabina", navodi se na stranici Yachts Croatia.

"Motorna jahta s pet kabina ‘Acceptus‘ ima impresivnu brzinu od 27 čvorova. ‘Acceptus‘ ima impresivan i moderno uređen interijer. Sve kabine imaju svoje kupaonice. Sadrži pet apartmana, od kojih su dva master apartmana. Jahta prima do šest članova posade kako bi se osiguralo nezaboravno iskustvo krstarenja. Elegantna motorna jahta ‘Acceptus‘ odlikuje se udobnošću i luksuzom bez premca. Osim toga, ogromni otvoreni prostori pružaju osjećaj stalnog dijaloga između interijera i eksterijera", opisali su izgled ovog luksuznog plovila.

"Flybridge je obložen velikim sunčalištem i jacuzzijem, no ključna značajka luksuzne jahte su elegantne kabine s vlastitim kupaonicama za 10+2 gostiju. Imajući to na umu, gosti mogu uživati ​​u sunčanju ili ugodnom hladu dok krstare prelijepom obalom Jadrana. Isto tako, krmena glavna paluba nudi dodatnu garnituru za objedovanje na otvorenom, savršenu za ležerne večernje obroke. Kad ne krstarite, 'Acceptus' na brodu ima nevjerovatan izbor vodenih igračaka i dodataka. Acceptus Yacht for Charter dostupan je u Hrvatskoj i nalazi se u Makarskoj kao matičnoj luci", navodi se u oglasu.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Podsjećamo, požar su satima gasili vatrogasci s gotovo cijele Makarske rivijere predvođeni JVP Makarska, a pristigli su sa oko 15 cistreni. Još nije poznat uzrok požara.

Jahta je bila, kako je saznao Klix.ba, u vlasništvu osobe iz Širokog Brijega, a Slobodna Dalmacija navodi da se radi o Mišelu Čolaku, vlasniku firme "Feal". Inače, Čolak se bavi i stanogradnjom.