Upoznajte 81-godišnjeg šefa kuhinje Filippa Falconea kojem je kuhanje u krvi
Šezdeset i jednu godinu Filippo se svaki dan penje mnogobrojnim stepenicama kako bi došao u svoju voljenu kuhinju, piše BBC.
"Šef kuhinje sam postao 1958. godine. Počeo sam kao perač suđa, onda sam bio pomoćnik šefa kuhinje pa šef kuhinje. Onda sam postao i vlasnik restorana", kazao je Falcone.
Nakon što je prodao svoj restoran ostao je raditi u njemu.
"On je dio ove kuhinje. Kada vidite 81-godišnjeg čovjeka koji radi kao da mu je 18, to je zaista nevjerovatno", rekao je degustator Falconeove kuhinje Enzo Oliveri.
Falcone radi šest dana u sedmici. Kaže kako mu nije teško raditi i da mu je u kuhinji dobro.
"Svi moji prijatelji koji su prestali raditi su umrli. To me podstiče da nastavim raditi. Osjećam se mlađe, volim kuhati, volim osjetiti miris hrane, to mi je u krvi. Morate voljeti svoj posao. On vam mora biti u krvi da bi sve bilo kako treba", kazao je.
Planira nastaviti kuhati sve do momenta kada se ne bude mogao popeti u svoju kuhinju.