Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Neka je slavljen i hvaljen Stvoritelj nebesa i zemlje.....
stvoritelj?
Bez namjere da budem maliciozan, koristim priliku da novinaru Klixa javim da se sazvježđe Drako u našem jeziku zove sazvježđe Zmaj (bez političkih konotacija). https://hr.wikipedia.org/wiki/Zmaj_(zvije%C5%BE%C4%91e)
Ako Semir naš dođe do ovih podataka...odmah će on reći da je planeta davno bila u Visokom samo da se to nije vidjelo prostim okom nego njegovim.
Problem je veliki kao sto je jedan komentator rekao kako je planeta koju vidimo udaljedno 100 svjetlosnih godina te vidimo sliku od prije 100 godina i sto treba preko 16000 godina da u teoriji pređemo jednu svjetlosnu godinu tehnologijom koju trenutacno posjedujemo, ali hej, ako ne uspijemo da nađemo soluciju za prepopulaciju ili globalno zagrijavanje mozemo se nadati da cemo biti dovoljni napredni da za oko milenij dođemo do ove exoplanete
Ovo nam je pravo bitna informacija, pogotovo sto je tako blizu. De ne se**te nego recite za koliko ce se svjetlosnih godina autoput zavrsiti
Ali kakvom vodom?
mokrom
previse mi gledamo prema gore
Ne znaju ni o ovoj, a otkrivaju lafo udaljene
Sreća pa je blizu
Odlčno, kad se selimo?
Jos SAMO da napravimo svemirsku letjelicu koja moze putovati brzinom svjetlosti i opet joj treba 100 godina da dodje do te planete i da provjere da li je prekrivena vodom... Ako nije, 100 godina povratni put, ako imaju goriva da opet ubrzaju do brzine svjetlosti..
Brzina svjetlosti je sinonim za brzinu prolaska kroz materiju. Kad ovladamo tajnama mračne materije i mračne energije (što je inače 95% sastava svemira) i njihovim elementarnim česticama, neće nam trebati brzina svjetlost. Moći ćemo savijati prostor vrijeme i daljine će postati relativne. Do tih "dalekih udaljenosti" ćemo moći doći vrlo brzo.
100 GODINA? AHAHA prije 17 000 godina
Al kazu ljudi da ovi sa donje strane planete pisaju sebi u facu i stoje naopacke 😂
Eto sanse Srbima da spoje vodovod sa planete do Srbije.
A možda je prekriven coca-colom. Mislim kad naganjamo jednako je realno.
Fadil sprema misiju. Planiran let sledeće godine. Da se provjeri i zauzme, zagradi.
kakva lie to voda gore
H2O