Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ljudi su se od davnina selili u zemlje gdje su se osjecali bolje,imali bolje uvjete za zivot.Gledajuci geografski polozaj,klimu,kvalitet zemljista,vode,postavlja se kao logicna cinjenica da je ova drzava bila nastanjena narodom kojem se svidjelo ovo podrucje.
Nskas davno.. Danas u ovom smogu se svako gusi😂
Ma ovdje nema kakvih naroda nije živjelo i prolazilo... Ilira, Kelta, Slavena, Sefarda, Arapa, Turaka, Austrougara... vjera paganskih, bogumila, židova, crkve bosanske, kršćana, muslimana.... To je sve jedan prelijep mix koji čini današnjeg Bosanca, narod koji je genetski totalno raznolik. Ali narod puši priču da je u jednom selu Srbin, u drugom Bošnjak.
Nista ovo ne pije vode jer nacionalne stranke i njihovi birači nemaju nikakvog interesa ni za kulturu ni istoriju ni sport.Talovi,korupcija,namještanja ,javni sektor,ministarstva i pozicije i to sve u ime patriotizma i odbrane od onih drugih i drugačijih…
Pa eto formirala je Trojka vlast bez nacionalnih stranaka(SDA),sta je sad problem,zar nisu potekli obecani med i mlijeko?
Zar nisu pojedini Bošnjački apologetičari ''stručnjaci'' govorili da su pravoslavni manastiri izgrađeni nakon dolaska Turaka tokom15-16 vijeka
Није "Мезејски натпис" но Римски споменик са натписом у част Дасе, принца Мезеја... за које се честити научник, иницијала С. М. , свим силама труди простор да их повеже са Албанцима. Јах!
Sad ce Srbi odma da je to Srpski Noz🤣🤣🤣
Kažu našli grobnicu aždaje probodena kopljem od neznanog srpskog junaka. Inače kažu, čim motkom zamahneš na 20cm površine izbije neki srpski antikvitet. Stvarno smo svi mi postali od Srba, živa istina
A piramide..šta je sa njima..niti alata , niti nekakvog pisma.....
Nista lik nije otkrio osim teniskih terena. Niti jedan jedini artefakt, a "kopa" tamo evo dvadeset godina. Ali on je izvikani "arheolog", a ovi koji se stvarno bave naukom i otkricama ne postoje ni u budzetima, a ni u promocijama medija. Evo izuzetka.
Pronadjen je moj zakopan pradedo
Balkan i područje južne Francuske su bile prve civilizacije u Evropi, preko kojih je sva kultura došla sa istoka, i onda kažu da smo mi zemlje trećeg svijeta, plemena i slično, ti isti Evropljani se nisu kupali kad smo mi imali kanalizaciju i javna kupatila.
Mogu nalaziti sta god zele kad ce Bosnjo sve to da unisti i na arheoloskom nalazistu da napravi Zgradu,Garazu ili Hotel kao sto je Mrkulic na Ilidzi napravio hotel Hills na historijskom nalazistu Butmir !
Eto,..Zenica stara 3000 godina,..starija od svih religija i hrvata i srba i bošnjaka..
Pisana ploca drevnog nebeskog naroda Srbanunaki
Prehistorija je od prije 3500 do 2000 godina? Pa ova ne zna ni sta znaci pojam prahistorija!
Hajde ti joj objasni, majke ti
razliku između predhistorije i historije čini pojava pisma.....