Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čitanje ovog članka je gubljenje vremena, samo smo saznali ko je o ćemu govorio. A ništa konkretno
Zalosna je upotreba daleke proslosti zarad ubiranja politickih poena u danasnjem vremenu. Kada neko spomene proslost,treba se reci "boli me k" jer je vazna buducnost. Gledanjem u proslost trazi se priznanje za sta se nije imalo nikakve zasluge sto je nekako i jadno od bilo koga.
Najveci mitomani su oni koji se traze cak i danas u 21 vijeku. Danas su jedno, za sedam dana drugo, bili su nesto i prije toga, a tek sta ce biti bog te dragi pito. Negdje su nesto fulili (znamo sta). Sad su u problemu, a tek promijeniti vjeru, ma to je maciji kasalj.
Manipulacija antičkom historijom u modernom nacionalizmu je česta pojava i može se primetiti na globalnom, regionalnom i domaćem nivou. Korišćenje prošlosti za političke ciljeve pomaže u izgradnji nacionalnog identiteta, legitimizaciji teritorijalnih zahteva ili jačanju unutrašnje kohezije. Ovaj proces često uključuje selektivno tumačenje ili čak falsifikovanje istorijskih činjenica. Evo nekoliko primjera iz različitih konteksta
Tko ? mi mitomani? Ma bože sacuvaj