Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Hitno bismo trebali učiti iz naše prošlosti ako se želimo pozabaviti složenim ekološkim problemima budućnosti" ukratko, sazetak. Zelena agenda! Samo litijum kopajte, mozda nadete kojeg neandertalca!
Ako nas ubjeđuju da mi izazivam novo ledeno doba jer jedemo meso krave i slicno ko je tada izazivao ledeno doba ili je to priroda zemlje da prolazi dugotrajne cikluse hladne i role klime a ne radi prdeza krava po woke newage agendi.
Ne shvataju ljudi jer se bave nacionalizmom ko je bio prvi ali posredstvom ovog mini ledenog doba moze se reci da se narod sjevera EU naselio i na Balkan Isa Balkana tacnije od Visokog krenula je neka nova civilizacija. A Vi se samo ismijavajte bez da uradite relevantna istraživanja.
Jesu li i tada bila kriva fosilna goriva, emisija staklenickih plinova i utjecaj covjeka ili su to samo bile geološke etape u "životu" planete zemlje, kao što nam se dešava danas? Onako pitam...
Jedna od najstarijih evropskih populacija smo mi, pogrešno nazvani Južni Slaveni. U glacijalnom dobu smo se koncentrirali u dinarskom pojasu, i jedan manji dio na otoku Sardinija. Poslije otopljavanja smo se naselili do Skandinavije i Engleske. Nakon provale indo-evropskih naroda, ostale su dominatne dvije razdvojene skupine: balkanska (izvorna) i skandinavska (nova). Danas se raspravlja o tome da li smo dio Evrope, ali ustvari u našim venama jedino teče izvorna, stara Evropa.