Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
NASA vjerne ovce se dive ovome, beeee... stvarno ovce misle da je ova lego kocka napravita od svemirske prasine.
A sta kazu ravnozemljasi za ovo???
ti vjerujes u ovo ?
zasto bi neko naselio mjesec, kao prvo nije pogodan za zivot, nema vode, gravitacija, samo prasina, ne kontam te glupe parole naseliti mjesec, mars i slicno
kako smo krenuli unistavati planetu trebat ce nam nova!!!
Vidjeli vi niste mjeseca
A ti jesi
Vjerovali ili ne ali 300 miliona dollara kosta jedno NASA odjelo. To je sve preskupo ali et.
Razvoj i proizvodnja da. Ali ako se štanca više komada cijena pada. Nova generacija svemirskih odijela, poznata kao xEMU (Exploration Extravehicular Mobility Unit), procijenjena je na oko 500 miliona dolara za razvoj i proizvodnju. Staro odijelo, koje se koristilo u programu Space Shuttle i na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS), procijenjeno je na oko 12 miliona dolara po komadu. Cijena uključuje istraživanje, razvoj, testiranje i proizvodnju.
Ali JASSA kosta manje