Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"moglo bi se koristit za masovni nadzor" kao sad se ne koristi hahaha ma jasta, privatnost ne postoji, ovi giganti imaju backdoor za svaku tehnologiju.
Ja na kompjuteru i telefonu drzim samo osnovno. Kompjuter spojim na internet samo kad trebam, a telefon sluzi samo za telofoniranje. Na banci uvijek gledam da sam u minusu. Kad imam para potrosim na nesto sto mogu prodat kasnije. Tako da mi ga mogu samo pomilkiti.
Ko lafo preko tehnologije da se ne sjetimo da je Izrael osvojio usa preko politike!
0-day se moze prodati ovakvim za milione dolara umjesto prijavljivanja istog Google-u ili Apple-u
Uz pomoc mossada hajmo reci ;)
Svaki telefon iz kojeg se ne može baterija izvaditi može se pratit. Dokazano naučno. Sadašnji telefoni trenutno to nemaju što znači moguće je pratiti to što svaki pojedinac priča ko vam govori da je to nemoguće taj nije dovoljno upućen.
Do 2027 godine svi smartfoni u EU MORAJU imati bateriju koja se moze odvojiti od elektronike tj izvaditi. Apple vec ima telefon s odvojivom baterijom. To je dovoljno ako hocete da sacuvate minimum privatnosti. Izvadi bateriju i telefon postaje samo prazna elektronika.
Prihodi od prodaje adv. id-a (svaki telefon ima advertajzing id) će padati iz godine u godinu jer nema više love bez konkretnog rada. Još malo možete da duvate po youtube, instagramu ali to vrijeme prolazi što je najbolje pokazao krah širom svijet zbog samo jedne kompanije koja se navodno bavi antivurusnom zastititom ali kako se vidi njihovi alati su na razini kernela ili drivera i zato je sve popadalo (Windows). Sam bog zna čime se oni zapravo bave.
moze se ugraditi izvor struje koji ce pomoci slanju lokacije na 1 sekund.
Siguran IOS 100% priče za budale
Šarada se nastavlja.
Telefonske centrale cim se proizvedu imaju backdoor za tajne sluzbe...bez obzira u koj ce drzavi da rade....
Pa to je u zakonu drzave da se mora osigurati pristup, zbog kriminalaca itd... I nije proizvod djelo Izraelskog genija nego jer su im Ameri dali pristup tehnologiji.
Problem je sto i prozvodjac zadrzava pravo pristupa....nekadasnjem famoznom medjurazdjelniku.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
da ne misli neko da su super pametni, nego je to tehnologija kad ti proizvodjac ostavi backdoor da mozes kontrolisati bilo koji uredjaj. sadasnjim racunarima bi trebale hiljade godina da razbiju takve enkripcije
ah sto ne mogu na herende kora