Jedno od poboljšanja
0

Google Maps će pokazivati korisnicima ulaze u zgrade i na parkinge

D. B.
Oni koji koriste aplikaciju Google Maps znaju da nije savršena, no kompanija Google je najavila poboljšanja u vidu niza novih funkcija za Maps i Waze.

Jedna od novih funkcija je navigacija do ulaza u zgrade, kao i do parkinga. U narednim sedmicama će Maps početi naglašavati destinacije i ulaze u objekte dok se korisnik aplikacije približava, tako da neće morati bespotrebno "kružiti" tražeći ulaz u mraku.

Google sada olakšava i prijavu incidenata putem Mapsa te povećava veličinu ovih ikonica tako da ih je moguće brže i sigurnije dijeliti u pokretu. Također, moguće je dodirom potvrditi prethodno prijavljeni incident nakon prilaska istom.

Waze dobija tri noviteta, uključujući upozorenja na kamere. Sada Waze može upozoriti korisnika kada se približava kameri te mu ponuditi informacije što ona provjerava, brzinu, sigurnosni pojas ili precizno korištenje trake. Waze će upozoriti korisnika na situaciju u saobraćaju u njegovoj blizini ili blizu jedne od njegovih označenih lokacija. Nakon toga korisnik može poslati upozorenje prijatelju ili članu porodice. Obje nadogradnje stižu na iOS i Android.

Nadogradnje za Waze "zaokružuje" mogućnost navigacije čak i kada je mobitel zaključan. Ova funkcija stiže na Android uskoro, a na iOS tokom jeseni.