Pobunila se
87

Sandra Elkasević ogorčena uslovima u olimpijskom selu: Je li potrebno ponijeti i alat za lov?

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Hrvatska olimpijka Sandra Elkasević se požalila na uslove na sportiste na Olimpijskim igrama u Parizu koje se otvaraju 26. jula.

Proslavljena bacačica diska Sandra Elkasević, djevojački Perković se na Instagramu pobunila zbog smještaja koji će dočekati sportiste u olimpijskom selu.

"Kreveti i stolovi od kartona, sobe bez adekvatnog sistema rashlađivanja? Je li to san svakog sportiste?! Nakon godina treniranja, odricanja i sanjanja kako jednog postati olimpijac, kako s ponosom braniti boje Lijepe naše, sve to ostvariš i onda završiš u kamenom dobu. Kratki upit za organizatore, je li potrebno ponijeti i alat za lov? Kako bismo imali pravo na objed?", poručila je ogorčena Sandra.

Poruka Sandre Elkasević na Instagramu (Foto: Instagram)
Poruka Sandre Elkasević na Instagramu (Foto: Instagram)

Organizatori su odlučili da u prostorijama neće biti klima uređaja kako bi se smanjio negativan utjecaj na okoliš, a neke od reprezentacija su odlučile same riješiti taj problem.

Donijele su vlastite klima uređaje u Pariz kako bi olakšali boravak svojim olimpijcima u glavnom gradu Francuske jer se očekuje da će temperatura biti iznad 32 stepena.

Podsjetimo, Olimpijske igre će početi 26. jula i trajat će do 11. augusta.