UFC 308
0

Ilia Topuria brutalno nokautirao Maxa Hollowaya, Čimaev ozbiljno povrijedio Whittakera

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ilia Topuria upisao je prvu odbranu pojasa u UFC-ovoj perolakoj kategoriji.

Nevjerojatni špansko-gruzijski borac uspio je nokautirati čak i Maxa Hollowayja, borca koji nikada ranije u karijeri nije izgubio na taj način, iako se borio s mnoštvom elitnih nokautera. Topurijin fantastični boks ponovno je napravio razliku.

Tako je Topuria upisao 16. pobjedu u isto toliko profesionalnih nastupa i također ispisao historiju jer je postao prvi borac koji je nokautirao Maxa Hollowaya iza kojeg su 34 profesionalna MMA nastupa.

Dodajmo da je Topuria vatreni navijač Real Madrida i san mu se boriti na stadionu Santiago Bernabeu. Inače, u trenucima kad je Topuria nokautirao Hollowayja, Real Madrid gubio je 4:0 od najvećeg rivala Barcelone, ali Topuria će utjehu pronaći u maestralnom nastupu koji je pružio na UFC 308 eventu.

Pobjedu na ovom eventu je slavio i Hamzat Čimaev koji je nokautirao Roberta Whittakera i potvrdio status jednog od najboljih hrvača koji su kročili u UFC-ov kavez.

Ovo je fenomenalnom borcu osma pobjeda u isto toliko nastupa u UFC-u, a iz ringa je izašao bez ogrebotine te potvrdio status jednog od najboljih boraca srednje kategorije.

Sam Whittaker je nakon meča pokazao kako izgleda njegova vilica poslije nevjerovatnog zahvata Čimaeva pa je Danielu Cormieru otkrio kako mu je Hamzat napravio ozbiljno oštećenje odnosno dislokaciju.

Mnogi su bili iznenađeni što je Whittaker brzo tapkao poslije Čimaevog zahvata, no nakon fotografije, svima je jasno što je to uradio.