Na poziv Dževada Poturka
173

Legendarni Big Mike stigao u Sarajevo na K-1 WGP, trener Badra Harija i Antonija Plazibata

D. B.
Jedan od najboljih kickboxing trenera na svijetu, legendarni trener Mike Passenier poznat i kao Big Mike, stigao je u Sarajevo.

Riječ je o treneru slavnih boraca Melvina Manhoefa, Badra Harija, Gokhana Sakija, Alistaira Overeema, Freddyja Kemaya, Sergeja Laščenka, Antonija Plazibata i mnogih drugih.

"Očekujem spektakl u Sarajevu i zato sam ovdje. Grad je prelijep, uživao sam u šetnji, pogotovo u starom dijelu grada. Moj brat Dževad Poturak BH Machine je uradio sve što je moguće da se ovdje osjećamo kao kod kuće. Fight card izgleda zastrašujuće i siguran sam da ćemo sutra uživati u vrhunskim borbama", izjavio je Big Mike.

Ulaznice za K-1 World Grand Prix u Sarajevu mogu se kupiti na platou Skenderije i putem platforme event.ba. Cijene ulaznica iznose 25 KM (tribine), 50 KM (teleskop i 100 KM (VIP).

Organizacijom K-1 World Grand Prixa Sarajevo će ući u probrano društvo velikih metropola poput Tokija, Osake i Curitibe, dok će se dodatni turniri održati u Rosoliniju u Italiji i Galatiju u Rumuniji.

Pobjednik K-1 turnira osam teškaša izborit će nastup na svjetskom K-1 finalu u Tokiju.