Zlatna hrvatska olimpijka
14

Otac Barbare Matić oslobođen svih optužbi: "Francuska policija mu se izvinila za neugodnosti"

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Boris Matić, otac zlatne hrvatske olimpijke Barbare, je oslobođen svih optužbi, potvrdio je glavni sekretar Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač.

Podsjetimo, Matić je u četvrtak priveden u Francuskoj pod sumnjom na seksualni napad na volonterku koja je bila zadužena za smještaj gledalaca.

"Boris Matić oslobođen je svih optužbi i to je najvažnije", javio je Krajač te istakao da je postupak završen.

"Upravo smo se vratili u hotel, postupak je završen. Nema ničega zbog čega bi ga se moglo optužiti. Na koncu su se ljudi iz francuske policije i sudstva izvinili za sve neugodnosti kroz koje je morao proći. Nakon što je postupak bio započet, morala se provesti redovna procedura koju je gospodin Matić ispoštovao slijedeći sve upute", dodao je.

Također je želio posebno istaći korektnost francuske policije.

"Zahvaljujemo se francuskoj policiji na korektnosti, sudstvu na brzoj reakciji, Međunarodnom olimpijskom odboru koji se zauzeo u ovom slučaju, zatim ambasadi RH u Parizu koje je sve vrijeme bilo angažovano. Imali smo i sreću što smo u roku od sat vremena pronašli advokata Philippea Cosica, Francuza hrvatskih korijena, koji govori i naš jezik", završio je Krajač.