Dogovorena saradnja
90

Presedan u svijetu boksa: Joshua će pripremati Furyja za borbu protiv Wildera

E. B.
Deontay Wilder, Anthony Joshua i Tyson Fury
Deontay Wilder, Anthony Joshua i Tyson Fury
Dugoiščekivani revanš između Deontayja Wildera i Tysona Furyja za titulu WBC prvaka u teškoj kategoriji bit će održan krajem februara iduće godine, a britanski bokser dobio je veoma zanimljivu ponudu.

Anthony Joshua, vlasnik pojaseva u preostale četiri najjače organizacije (WBO, WBA, IBF, IBO), ponudio je da trenira sa Furyjem kako bi ga spremio za meč sa Wilderom.

"Iskreno mislim da bi Fury mogao pobijediti Wildera. Volio bih da se to desi jer znam da bi se prije Fury želio boriti sa mnom kao WBC prvak nego Wilder. Zamislite samo borbu između Furyja i mene u Velikoj Britaniji, to bi bio spektakl. Stoga javno poručujem Furyju da želim trenirati sa njim kako bih ga spremio za meč sa Wilderom. Želim da ga Fury prebije", rekao je Joshua.

Nije se dugo trebalo čekati na Furyjev odgovor.

"Nadam se da to stvarno želiš. Zaista želim da me ti spremaš. Kada pobijedim Wildera, nije mi problem da se borim sa tobom", poručio je Fury Joshui.

Ovo će biti prvi put u historiji da dvojica od trojice najjačih boksera svijeta treniraju zajedno pred borbu protiv preostalog člana "Velike trojke" i to će biti pravi presedan u svijetu boksa.

Prvi meč Wildera i Furyja održan je prije godinu dana i on je završen bez pobjednika. Revanš je zakazan za februar, a ugovorom je definisano da mora doći i do trećeg meča idućeg ljeta.