Brojna uzbuđenja
74

Sainz pobijedio na utrci u Meksiku, Norris iskoristio kiks Leclera za drugo mjesto

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Španski vozač Carlos Sainz iz Ferrarija je pobjednik utrke za Veliku nagradu Meksika.

Sainz je u Meksiko krenuo s pol pozicije i ostvario je četvrtu pobjedu u karijeri, a drugu u ovoj godini nakon Velike nagrade Australije.

Podijum su popunili Britanac Lando Norris (McLaren) i Sainzov timski kolega Charles Leclerc.

Četvrto i peto mjesto pripalo je vozačima Mercedesa Lewisu Hamiltonu i Georgeu Russellu.

Najuzbudljiviji dio utrke počeo je u 9. krugu kada je Sainz izbio na čelo zaobišavši Maxa Verstappena, da bi krug kasnije prvo Norris obišao prvaka, a onda Lecler obojicu i našao se na drugom mjestu.

Međutim, stjuardi su zbog izgurivanja sa staze protivnika, u 14. krugu kaznili Verstappena s deset sekundi. A da stvari budu gore po Verstappena, on je zbog izlaska sa staze i sticanja prednosti nad Norrisom, u 20. krugu kažnjen s još deset sekundi, tako da je već tada morao da nadoknadi 20 sekundi kazne.

Ferrari je u nastavku utrke držao prve dvije pozicije sve do 60. kruga, kada je Norris prišao na sekund zaostatka iza drugoplasiranog Leclera. U 63. krugu uslijedila je velika greška Leclera u krivini kada je izletio sa staze preširoko i dozvolio vozaču McLarena da ga pretekne na drugom mjestu.

Razlika u generalnom plasmanu između branioca titule Verstappena i Norrisa sada je 47 bodova, a do kraja sezone ostale su još četiri utrke.

Već narednog vikenda se "najbrži cirkus svijeta" seli u Brazil.