Euroliga
12

Barcelona sigurna protiv Albe, Olympiacos teže od očekivanog savladao Žalgiris

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Košarkaši Barcelone su u drugom kolu Eurolige zasluženo savladali Albu iz Berlina rezultatom 88:73 i stigli do prve pobjede u najelitnijem klupskom takmičenju u Evropi.

Do pobjede ih je vodio Dario Brizuela sa 18 poena i dva skoka dok je Kevin Punter dodao 14 uz tri skoka i dvije asistencije, a još je dvocifren bio Jan Vesely sa deset poena i tri skoka.

Na drugoj strani najbolji je bio Islanđanin Martin Hermannsson sa 13 poena, pet asistencija i dva skoka dok je William Mcdowell-White dodao 12 poena.

U sljedećem euroligaškom kolu Barcelona će opet igrati na svom parketu i to protiv Monaca dok će Alba također biti domaćin i to Asvelu.

Milan je pobijedio Paris rezultatom 79:74 i to na krilima Nikole Mirotića koji je postigao 14 poena uz šest skokova i dvije asistencije dok je Shavon Shields dodao 12 uz četiri asistencije tri skoka, a još je dvocifren bio Zach LeDay sa deset poena i dva skoka.

Kod francuskog predstavnika najbolji je bio TJ Shorts sa 11 poena, osam asistencija i četiri skoka, a još je dvocifren bio Collin Malcolm s deset poena.

Milano će u sljedećem kolu gostovati kod Olympiacosa u Pireju dok će Paris na svom parketu dočekati drugi grčki sastav u Euroligi Panathinaikos.

U posljednjoj utakmici večeri Olympiacos je na svom parketu teže od očekivanog savladao Zalgiris rezultatom 74:68 i to na krilima Evana Fourniera koji je postigao 14 poena uz pet skokova, a pratio ga je Alexander Vezenkov sa 11 poena i devet skokova.

Jedini dvocifren u ekipi Žalgirisa je bio Deividas Sirvydis sa 16 postignutih poena, tri skoka i dvije asistencije.

U trećem kolu Olympiacos očekuje duel sa italijanskim Milanom dok će Zalgiris na još jedno gostovanje i to kod ekipe Virtusa iz Bologne.

Rezultati:

Barcelona - Alba Berlin 88:73

Milano - Paris 79:74

Olympiacos - Zalgiris 74:68

Tabela: