Bivši predsjednik SAD-a
59

Obama: Jokić je zvijer, a Srbija me na Olimpijskim igrama učinila nervoznim

N. K.
Barack Obama (Foto: EPA-EFE)
Barack Obama (Foto: EPA-EFE)
Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama je poznat kao zaljubljenik u košarku, a sada je istakao kako je Srbija bila protivnik koji je najviše namučio favorizovane Amerikance na Olimpijskim igrama u Parizu.
Naime, ekipa Svetislava Pešića bila je nadomak senzacionalne pobjede nad jednom od prema mnogima najjačih ekipa SAD-a u historiji.

"Srbija me učinila nervoznim, a i trenera Kerra sigurno, garantujem to. Vidite, Jokić je zvijer. Pametan je i učinkovit igrač. I velik je. Ima viziju Larryja Birda ili Arvydasa Sabonisa. Ima nevjerovatno meku ruku, dodir. Bilo je tu još momaka koji su pogađali sjajne udarce iz daljine. Nisam mislio da ćemo izgubiti, ali pomislio sam da postoji ta mogućnost", rekao je Obama i dodao:

"Niko to nije mislio do kraja treće četvrtine. Bilo je stresno, tek sam nekih dvije minute prije kraja znao da ćemo pobijediti. Embiid je igrao veoma dobro. Dodatnu motivaciju našao je kad je tu bio Jokić. On je jedan od rijetkih koji se s njim može nositi. Anthony Davis je sjajan, ali ne može se nositi s Jokićem."

Podsjetimo, Srbija je fantastičnim postotkom šuta i dobrom odbranom držala prednost, ali Amerikanci su u posljednjoj četvrtini bili koncentrisaniji i odmorniji te tako izbjegli poraz.