Obdukcijom utvrđeno
0

Otkriven uzrok smrti Teletovićevog bivšeg saigrača, svemu je kumovao kokain

N. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Prije nešto više od mjesec dana košarkašku javnost rastužila je vijest o smrti Dariusa Morrisa, nekadašnjeg igrača Los Angeles Lakersa i Brooklyn netsa, gdje je bio saigrač Mirze Teletovića.
Preminuo je Morris 2. maja, u 33. godini života, a tek danas američki mediji iznose detalje i razloge zbog kojih je bivši košarkaš napustio ovaj svijet.

Naime, obdukcijom je utvrđeno da je Morris umro od bolesti koronarnih arterija na koju su izravno utjecali "učinci kokaina, hidrokodona i etanola".

Los Angeles Times izvještava da je medicinski istražitelj zaključio da je smrt Dariusa Morrisa, koji je posljednji put viđen živ 22. aprila, bila nesretan slučaj i da se ne sumnja u učešće druge osobe, odnosno na ubistvo.

Mnogi su sve povezivali i sa bankovnom prevarom u kojoj su početkom godine učestvovali njegov otac Dewayne Morris Sr. i stariji brat Dewayne Morris Jr., ali isključeno je da je Darius imao bilo kakvu vezu s tim.

Darius Morris bio je zvijezda na Univerzitetu Michigan u NCAA, a na NBA Draftu 2011. godine izabran je od Los Angeles Lakersa kao 41. pick.

Pored Lakersa i pomenutih Netsa, gdje je dijelio svlačionicu sa Teletovićem, Morris je igrao i za LA Clipperse, Phildelphia 76-erse i Memphis Grizzliese, a posljednji klub u karijeri mu je bio BCM Gravelines-Dunkerque u Francuskoj.