"Adidas, Armani..."
570

Amar Osim u svom stilu najbolje opisao Italiju: Lijepo ih je vidjeti, ali je tužno gledati

D. P.
Foto: BHRT / Screenshot
Foto: BHRT / Screenshot
Najtrofejniji bosanskohercegovački nogometni stručnjak Amar Osim na zanimljiv način prokomentarisao je igru reprezentacije Italije u porazu od Švicarske i eliminaciji s Evropskog prvenstva.

Evropa će dobiti novog šampiona jer je selekcija Italije, koja je branila titulu od prije tri godine, eliminisana od Švicarske. Azzurri su odigrali katastrofalno Evropsko prvenstvo i danas ih je Švicarska s 2:0 zasluženo savladala.

O igri selekcije Italije oglasio se i naš stručnjak Amar Osim, koji je u specijalnoj emisiji na BHRT-u prokomentarisao utakmicu. Osim je u svom stilu, na komičan, ali uvijek realan način, opisao igru Italije na ovom Evropskom prvenstvu.

"Italijane je lijepo vidjeti. Adidas dresovi, one zelene za zagrijavanje, sakoi Armani na kojima piše Italija pozadi, ali ih je tužno gledati. Mislim da to najbolje opisuje i današnju utakmicu i čitavo prvenstvo Italije. Realno, to je to", rekao je Osim.

Inače, Švicarska će nakon plasmana u četvrtfinale Evropskog prvenstva i u toj fazi imati visoka očekivanja. Rival će biti bolji iz duela Engleske i Slovačke.