Selektor BiH
95

Barbarez: Četvorica igrača su "zapela" na aerodromima, popustio sam Salzburgu za Dedića samo ovaj put

E. B.
Sergej Barbarez (Foto: V. D./Klix.ba)
Sergej Barbarez (Foto: V. D./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez je danas na Ilidži okupio reprezentativce uoči predstojećih duela Lige nacija.

Bosne i Hercegovina će u petak u Zenici na stadionu Bilino Polje odmjeriti snage s Njemačkom, a tri dana kasnije izabranici Barbareza će dočekati Mađarsku.

Povrijeđeni Amar Dedić neće doći na okupljanje jer su doktori Salzburga konstatovali da će morati pauzirati dvije sedmice, a selektor Barbarez je istakao kako je ovaj put "popustio" austrijskom klubu.

"Toga više neće biti, morat će doći na okupljanje da ga naš doktor pogleda", kazao je Barbarez.

Barbarez, nažalost, današnji trening u 18 sati neće odraditi s punim sastavom jer su trojica nogometaša "zapela" na aerodromu u Beču, a jedan u Italiji, te će tek večeras doputovati u Sarajevo.

"Dario Šarić je u 7 sati krenuo iz Palerma i tek će oko 23 sata doći u Sarajevo. Demirović i Tabaković su iz Frankfurta letjeli za Beč, let im je kasnio, te su zakasnili poletjeti u 14 sati za Sarajevo. Također, Gazibegovićev let iz Graza za Beč je kasnio, te su sada sva trojica u Beču i u 22 sata će poletjeti za Sarajevo. Upravo zbog toga što njih četvorica opravdano kasne, trening u 18 sati neće biti otvoren za javnost. Bit će nas malo na treningu, 90 posto će biti teretana, radit ćemo regeneraciju", rekao je Barbarez.

Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba

Barbarez je nahvalio reprezentaciju Njemačke, ali i njihov kompletan nogometni sistem.

"Njemačka je moj drugi dom i poštujem njihovu državu i nogomet. Proveo sam više od pola života tamo i znam kako sve funkcioniše tamo i to izuzetno poštujem. Iako su oni jaki, rekao bih i da su više nivoa iznad nas, ali drukčije je igrati kući. Moramo se psihološki pripremiti. Treba biti realan, ali svaka utakmica je za sebe, dnevna forma pobjeđuje kvalitet, po ćemo se držati toga. Mi imamo nešto što pokušavamo i što je važno u ovom momentu. Idemo 'step by step' jer samo tako možemo nešto napraviti", kazao je Barbarez.