Opleo i po Šešku
194

Bogdanović kritikovao selektora Slovenije: Uveo je igrača s psihičkim problemima

N. M.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Bajka nogometne selekcije Slovenije na Evropskom prvenstvu okončana je nakon penal-drame sinoć protiv Portugala, koji je slavio s 3:0 nakon izvođenja jedanaesteraca.
Iako su Slovenci sigurno zadovoljni svojim nastupom na šampionatu Evrope, kritike na račun selektora Matjaža Keka "sipao" je Rade Bogdanović, bivši nogometaš Željezničara i analitičar RTS-a.

Bogdanoviću se nije dopao potez Keka kojim je na teren u finišu regularnog toka meča poslao 36-godišnjeg Josipa Iličića, vezistu koji igra za Maribor, u koji je stigao nakon što je bio prekinuo karijeru zbog depresije.

"Bio bih sretan da je Slovenija prošla i na kraju su sitnice odlučile utakmicu. Kada četiri utakmice ne izgubite pored ovakvog 'fighta'... Ipak, neiskustvo. Ne može trener uvesti dvojicu, a jedan ima psihičkih problema. Najgori mogući izbor selektora Matjaža Keka je da dva ljevonoga igrača uvede", rekao je Bogdanović, a jasno je da je aludirao na Iličića koji se dugo borio s depresijom te je sinoć promašio jedanaesterac u penal-drami.

Nije bio blagonaklon Bogdanović ni prema Benjaminu Šešku, napadaču Slovenije porijeklom iz Doboja, koji je promašio dvije situacije jedan na jedan s portugalskim golmanom.

"Šeško? Momak, kada ćeš ako nećeš večeras? Pobjegneš, pa ne pucaš nego zgužvaš loptu lijevom nogom. To je presudilo ovu utakmicu. U idealnom trenutku je mogao sve riješiti, ali to nije učinio", dodao je Bogdanović.

"Najgore što je mogao učiniti je da 'telefonira'. Položajem tijela je govorio gdje će pucati. Mogao je sve učiniti kao u prvoj situaciji s Pepeom kada je trebao ući u liniju i izboriti faul. Igrač vrijedi 50 miliona eura, a loptu tako zgužva lijevom nogom", zaključio je bivši nogometaš Željezničara, Atletico Madrida i Werdera.

Podsjećamo, Portugal će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske, a za Sloveniju je Euro završen.