Ima državljanstvo BiH
18

Demirel Hodžić prvi put trenirao sa zvijezdama Milana, Fonseca mu ukazao veliku čast

D. P.
Foto: AC Milan
Foto: AC Milan
Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Demirel Hodžić prvi put je trenirao sa seniorskim timom italijanskog velikana Milana.

Hodžić (19) je ovoga ljeta stigao u Milan, ali ne u prvi tim Rossonera, već u ekipu Milan Futuro, novonastali klub koji se takmiči u trećem rangu nogometa na Čizmi - Seriji C.

Uloga Milan Futura je da razvija mlade igrače koji će jedan po jedan biti promovisani u prvi tim sedmostrukog prvaka Evrope, a jedan od aktera tima, od kojeg velika očekivanja imaju i navijači BiH, je Demirel Hodžić.

Mladi defanzivni veznjak ovoga ljeta prešao je u Milan iz mladog tima Bologne, a tokom reprezentativne pauze trener Paulo Fonseca prekomandovao ga je u seniorski tim kako bi trenirao sa zvijezdama Rossonera.

Hodžić je jučer odradio prvi trening, te se očekuje da će ga Fonseca i u budućnosti koristiti za treninge s prvim timom ukoliko za to bude potrebe.

Mladi veznjak je proteklog vikenda debitovao za Milan Futuro u Seriji C odigravši 45 minuta protiv Carpija. Ono što je zanimljivo, u novom klubu koristili su ga na ofanzivnijoj poziciji u veznom redu, mnogo bliže napadu nego što je igrao u Bologni, te u Švedskoj.

Hodžić ima pravo nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine jer posjeduje naš pasoš. Također, posjeduje i pasoš Švedske za koju je igrao do U-18 uzrasta, ali kako nije debitovao nigdje za seniorsku selekciju, ima pravo da bira između BiH i Švedske. Sada je na potezu Nogometni savez BiH.