Poraz na startu sezone
1

Dudić izrevoltiran potezom kolege: Da li ja možda smrdim pa mu smetam?

N. M.
Feđa Dudić (Foto: FK Radnički 1923 Kragujevac)
Feđa Dudić (Foto: FK Radnički 1923 Kragujevac)
Klupska nogometna sezona u Srbiji započela je večeras utakmicom Radničkog 1923 iz Kragujevca i pančevačkog Železničara, a domaći tim, kojeg s klupe predvodi Feđa Dudić, doživio je poraz od 3:2.

Loše je tako počela sezona za Dudića, koji je Radnički prošle sezone odveo u Evropu, a zanimljivo je bilo i na konferenciji za medije poslije utakmice.

Dudića je naljutio potez kolege Marka Savića, trenera Železničara, koji se nije pojavio pred novinarima.

"Ne znam zbog čega gostujući trener neće da dođe. Da li možda smrdim pa mu smetam?", počeo je Dudić, prenose srbijanski mediji, te nastavio:

"Treba pričati onako kako jeste. Prije svega, čestitam Pančevu na pobjedi. Ne mogu reći zasluženoj, ali su pobijedili, ja im čestitam. Sami smo sebe pobijedili na način na koji smo igrali i kako smo primali golove. Treba priznati poraz, nije ni prvi ni posljednji, idemo dalje. Ni kad smo pobjeđivali, nismo se bahatili. Ali, rekao sam da ako ćemo ovako već od prvog kola da radimo opstrukciju igre, da svaki prekid ležimo, kako da igramo Evropu, kako da igramo u visokom intenzitetu?", rekao je Dudić nakon poraza.

Nije želio tražiti alibi za slab start sezone.

"Da ne misli neko ponovo da ja tražim neki alibi, sami smo krivi, nikad nisam bio trener koji traži alibi, ali ako želimo poboljšanje lige... Evo, štopajte vreme, pa ćete vidjeti koliko se igralo od 90 minuta", izjavio je Dudić.

Zatim je najavio i utakmicu Konferencijske lige protiv crnogorskog Mornara, s kojim će Radnički snage odmjeriti u četvrtak.

"Možda i dobar poraz za nastavak sezone, ali neće nas poljuljati, izaći ćemo jači. Nadam se da će doći publika, da će biti pun stadion. Čestitam Mornaru na prolazu, gledali smo utakmicu, drago nam je da igramo sa njima, znamo da su im se dešavale i neke loše stvari u Gruziji. Bog ih je nagradio pa su prošli dalje. Toliko", rekao je Dudić.

Podsjećamo, Dudić je u oktobru prošle godine preuzeo Radnički, kada je ovaj tim bio na dnu tabele, a potom je bh. stručnjak napravio čudesan posao i odveo klub na evropsku scenu.