Ignorisali trenera
65

Fotografija zvijezda Milana sluti na totalni raskol, u njihovo opravdanje niko ne vjeruje

N. M.
Hernandez i Leao se izdvojili od ostatka tima tokom kratkog sastanka na terenu (Foto: Screenshot)
Hernandez i Leao se izdvojili od ostatka tima tokom kratkog sastanka na terenu (Foto: Screenshot)
Nogometaši Milana sinoć su u derbiju 3. kola italijanske Serije A remizirali s Lazijom rezultatom 2:2, a poslije meča se najviše priča o sceni iz njegovog finiša.

Navijači slute na totalni raskol u ekipi Milana, koju je ljetos preuzeo portugalski stručnjak Paulo Fonseca, pošto su ovog trenera glavne zvijezde Milana sinoć potpuno ignorisale.

Naime, Theo Hernandez i Raphael Leao su, prilikom jedne pauze tokom koje je Fonseca okupio igrače kod aut-linije, stali na potpuno drugu stranu terena i sa 60-ak metara sve mirno posmatrali.

Naravno da je to mnogima zapelo za oko, Hernandez je pokušao ponuditi opravdanje poslije utakmice, ali u njega vjerovatno niko neće povjerovati.

"Bili smo na terenu tek dvije minute. Nije nam to trebalo. Onda ljudi pričaju, govore neistine. Leao i ja smo uvijek uz ekipu da pomognemo, a to je važna stvar", izjavio je kratko francuski bek nakon susreta, no jasno je da će za mir u svlačionici biti potrebno mnogo više od ovakve izjave.

Inače, upravo je Leao u 72. minuti postigao gol za bod Milana i konačni rezultat od 2:2, nakon što je prethodno Lazio bio došao do preokreta. Milan je vodio pogotkom Strahinje Pavlovića, a za preokret Nebeskoplavih su pogađali Taty Castellanos i Boulaye Dia.